Pospíšil (TOP 09): Povinné datové schránky by zkomplikovaly život spoustě občanů

15.12.2014 16:38

Dnes jsem se na serveru Aktuálně.cz dočetl, že náměstek ministryně spravedlnosti Robert Pelikán navrhuje, aby každý dospělý člověk v České republice měl povinně datovou schránku, tak jako je tomu u firem. Před tím musím jako bývalý ministr spravedlnosti důrazně varovat.

Pospíšil (TOP 09): Povinné datové schránky by zkomplikovaly život spoustě občanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Takový návrh by zkomplikoval život nemalé části občanů, kteří nemají praxi v práci s počítačem nebo nedisponují stálým přístupem k internetu. V důsledku by tak naopak mohlo dojít k omezení občanů při kontaktu s úřady nebo k narušení práva na dosažení spravedlnosti u soudu. Vyjádření náměstka Pelikána, že lidem, kteří nemají počítač doma, bude Česká pošta vždy dopisem zasílat informaci, že jím byl do datové schránky doručen dokument, mi přijde zcela absurdní.

Je nutné také zmínit, že v případě přijetí takového návrhu by Česká republika byla jedinou zemí EU, která by doručovala dokumenty přednostně elektronickou cestou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Pospíšil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…