Pracovní skupina k sankcím projednala implementační plán podpory českých producentů

25.09.2014 21:41

Ve čtvrtek 25. září 2014 se již popáté sešla na Úřadu vlády Pracovní skupina pro hodnocení dopadů sankcí v rámci ukrajinské krize. Její členové se vedle aktuální debaty o vývoji sankčních opatření věnovali finální verzi implementačního plánu, který poskytuje výčet konkrétních opatření pro podporu české ekonomiky.

Pracovní skupina k sankcím projednala implementační plán podpory českých producentů
Foto: vlada.cz
Popisek: Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza

Dnešnímu jednání členů Pracovní skupiny předcházela debata o státním rozpočtu na pondělní schůzi vlády, kde došlo k vyčlenění prostředků na zřízení nových míst ekonomických diplomatů. „Vítám, že na pondělním jednání vlády došlo k naplnění jednoho z hlavních doporučení naší Pracovní skupiny. Dvanáct nových ekonomických diplomatů pomůže otevřít dveře českým producentům na nových místech. To, o které lokality půjde, teď diskutujeme se Svazem průmyslu a obchodu a Hospodářskou komorou,“ uvedl předseda Pracovní skupiny a státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Na základě pondělní debaty vlády by mělo dojít také k realizaci dalších doporučení Pracovní skupiny, a to k podpoře turistiky a lázeňské turistiky prostřednictvím vydávání většího počtu víz. Zároveň členové kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky schválili nařízení ke zpřísnění dohledu nad dovezenými živočišnými a rostlinnými produkty a navýšila rozpočet zemědělských dozorových orgánů.

Dnešní jednání Pracovní skupiny se věnovalo i zavedení tzv. kurzarbeitu a dalšímu postupu prací při zpracování příslušné legislativy.

Výsledkem pátého zasedání Pracovní skupiny bude finální podoba materiálu, který konkrétně rozpracovává úkoly pro dotčená ministerstva, termín jejich plnění a způsob provedení krátkodobých a dlouhodobých opatření na ochranu české ekonomiky v době sankcí. Materiál bude reflektovat také závěry vládní debaty o státním rozpočtu a kabinet jej projedná na své další schůzi ve středu 1. října.

Jednání Pracovní skupiny se zúčastnili zástupci Úřadu vlády, Ministerstva zemědělství, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva financí, Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva práce a sociálních věcí a vybraných sociálních a hospodářských partnerů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vlada.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Czernin: Kdyby vláda neudělala nic, důchodový systém se rozsype

4:32 Senátor Czernin: Kdyby vláda neudělala nic, důchodový systém se rozsype

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.