Praha 5 organizuje vánoční sbírku oblečení a výdej jídla pro lidi bez domova

21.12.2014 15:53

Městská část Praha 5 pořádá vánoční sbírku oblečení pro lidi bez domova a před Štědrým dnem bude potřebným vydávat teplé jídlo a vánoční balíčky. Na akci se podílejí neziskové organizace Armáda spásy a Naděje, ale také zastupitelé a zaměstnanci úřadu. Sbírka vyvrcholí předáním vánočních balíčků a jídla potřebným u kostela sv. Václava v pondělí a úterý před Štědrým dnem, tedy 22. a 23. prosince.

Praha 5 organizuje vánoční sbírku oblečení a výdej jídla pro lidi bez domova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezdomovec na zastávce MHD

Smyslem akce je ulehčit během vánočních svátků tíživou životní situaci lidem bez přístřeší. „Lidé bez domova obdrží potravinovou a materiální pomoc, ale také poradenství pro řešení jejich sociální situace. Armáda spásy a Naděje pomohou například oslovit ty osoby, které pomoc potřebují nejvíce. Spolupráce s neziskovými organizacemi je pro nás klíčová. Plánujeme v Praze 5 zřídit sociálně právní poradenské centrum, kde je záměrem rozsah této pomoci zásadně rozšířit. Tento týden se scházím s kazateli všech církví, které působí v Praze 5, právě nad těmito tématy,“ vysvětlil zástupce starosty Prahy 5 Mgr. Jan Smetana (ČSSD), mezi jehož kompetence patří právě sociální oblast.

Potřební se kromě oblečení a přikrývek dočkají také potravinového balíčku v podobě guláše s pečivem či sekané s bramborovým salátem.

Do sbírky se zapojili zastupitelé i úředníci

Na prosbu o zapojení se do sbírky zimního ošacení reagovali zaměstnanci Úřadu MČ Praha 5 i zastupitelé velmi kladně. Mezi nejčastěji odevzdávané druhy oblečení patří zimní bundy, rukavice a čepice. Lidé bez domova se dočkají také přikrývek v podobě dek a spacích pytlů. Všechny textilní výrobky jsou samozřejmě vyprané a čisté.

„Tato akce deklaruje, že si nejen uvědomujeme existenci problematiky bezdomovectví, chudoby a sociálního vyloučení, ale chceme ji efektivně řešit. Nikoliv represí, ale posílením prevence a cílené pomoci,“ dodala zastupitelka Prahy 5 Bc. Tatiana Konrádová (SZ), která je předsedkyní Sociálního výboru zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…