Pražák (ANO): Do politiky jsem šel s několika cíli. Opravená silnice z Cimbálu do Podbozkova patří mezi ně

10.12.2020 7:37

Krajská silnice II/288 ze semilského Cimbálu do Podbozkova je opět průjezdná. Rekonstrukci předcházela řada jednání za účasti poslance a semilského zastupitele Davida Pražáka, který zejména hledal způsob, jak nákladnou opravu silnice v prudkém svahu zafinancovat.

Pražák (ANO): Do politiky jsem šel s několika cíli. Opravená silnice z Cimbálu do Podbozkova patří mezi ně
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Nakonec se podařilo získat dotaci ve výši bezmála 117 milionů korun od Státního fondu dopravní infrastruktury. Bez ní by kraj do toho asi nešel. Získání dotace bylo podmíněno vypsáním výběrového řízení podle takzvané Žluté knihy FIDIC formou „Vyprojektuj a postav“ a Liberecký kraj byl vůbec prvním krajem, který tuto formu výběrového řízení na rekonstrukci silnice v praxi aplikoval. Jsem rád, že mohu potvrdit, že se toho zhostil úspěšně. Vysoutěžená cena činila nakonec 131 milionů korun včetně DPH, což snížilo i povinný finanční podíl kraje. Zbylé peníze použil na stavbu kruhové křižovatky Ostrý roh v Jablonci nad Nisou,“ říká David Pražák.

Dvoukilometrovou silnici II. třídy kromě místních obyvatel hojně využívali také návštěvníci Bozkovských dolomitových jeskyní, ročně jich bylo okolo 70 tisíc. „Pro chátrající komunikaci to byla opravdu velká zátěž a jízda v serpentinách byla rok od roku nebezpečnější. V zimě měli problém projet řidič i údržba. Opravenou silnici považuji za jasný signál lidem, že nás zajímá, jak žijí, cestují a co je trápí. Za to bych chtěl zástupcům Státního fondu dopravní infrastruktury, kraje, Semil a Bozkova moc poděkovat,“ uzavírá David Pražák.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7