Pražští členové SPO nesouhlasí se sankcemi

31.07.2014 11:51

Mimořádná krajská konference Strany práv občanů v Praze s v rámci diskuse i přijatého usnesení vyslovila mimo jiné i k současné situaci ve světě. Byla odmítnuta politika eskalace napětí prostřednictvím sankcí.

Pražští členové SPO nesouhlasí se sankcemi
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Mimořádná krajská konference Strany práv občanů v Praze s v rámci diskuse i přijatého usnesení vyslovila mimo jiné i k současné situaci ve světě. Byla odmítnuta politika eskalace napětí prostřednictvím sankcí a podpořeny výhrady prezidenta republiky Miloše Zemana. Velmi silná kritika směřovala vůči špičkám Evropské unie, které nemají žádný konkrétní plán mírového řešení ukrajinské krize a prostřednictvím uvalování sankcí se snaží prezentovat Rusko jako jediného viníka zostření napětí. Přitom to byla právě EU, která svoji chybnou politikou ukrajinskou krizi prohloubila až do stavu krvavé občanské války. Uvalováním stále tvrdších sankcí na Ruskou federaci se Evropská unie staví jednoznačně na jednu stranu konfliktu, přispívá k jeho nebezpečné eskalaci a ohrožuje světový mír.

„Vyjadřujeme kategorický nesouhlas s touto politikou, kterou oficiálně podporuje i vláda České republiky. Má-li být na Ukrajině dosaženo míru, nelze toho dosáhnout jinak než jednáním a kompromisem zohledňujícím zájmy obyvatel východu Ukrajiny“, praví se v jednomyslně přijatém usnesení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: SPO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…