Předseda DSSS Vandas podal trestní oznámení na premiéra Sobotku

17.12.2014 12:22

17. prosince 2014 Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáš Vandas dnes podal trestní oznámení na premiéra vlády ČR a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku.

Předseda DSSS Vandas podal trestní oznámení na premiéra Sobotku
Foto: DSSS
Popisek: Tomáš Vandas, předseda DSSS

Důvodem jsou jeho výroky na adresu DSSS v souvislosti s uzavřením duchcovské koalice, kterou tvoří spolu s DSSS právě ČSSD a KSČM.

„Vzhledem k tomu, že premiér Sobotka se neomluvil za své výroky, v nichž opakovaně označil DSSS za stranu s rasistickým a fašistickým charakterem, dopustil se podle mého názoru trestného činu, a je na orgánech činných v trestním řízení, aby věc prošetřily," řekl Tomáš Vandas.

Premiér Sobotka je podezřelý ze spáchání trestného činu pomluvy podle § 184 odst. 2,a trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, podle § 356 tr. zákoníku, když bezdůvodně a ve snaze poškodit členy řádně registrované, demokratické politické strany, označil DSSS za stranu rasistickou a fašistickou. Cílem těchto výroků je vyvolat nenávistnou kampaň proti straně, která má odlišné politické plány a cíle než-li ČSSD, které je pan B. Sobotka předsedou, uvádí se v textu trestního oznámení.

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DSSS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.