Předseda Senátu odhalil v Rotterdamu pomník T. G. Masaryka

05.11.2015 19:53

Předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch dnes v nizozemském Rotterdamu odhalil pomník prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka.

Předseda Senátu odhalil v Rotterdamu pomník T. G. Masaryka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Dílo nizozemského umělce Hanse Ciotroena stojí v místě, kde byl v roce 1914 hotel Weimar. V něm se Masaryk ubytoval po svém útěku z Rakouska-Uherska a v něm také nakreslil přibližnou mapu budoucího samostatného československého státu. Pomník byl realizován z iniciativy dvou velkých přátel České republiky – bývalého velvyslance Nizozemského království v Praze Jana Hennemana a autora uznávané publikace o nečekaných česko-nizozemských souvislostech Pietera Goedharta.

V rámci své návštěvy Haagu a Rotterdamu se předseda Senátu neformálně setkal s nejvyššími představiteli nizozemské horní parlamentní komory: předsedkyní  Ankie Broekers-Knol z vládní Lidové strany a místopředsedou Jorisem Backerem zastupujícím opoziční uskupení Demokraté 66. Milan Štěch s oběma diskutoval zejména o současných problémech s masovou imigrací. „S  předsedkyní Broekers-Knol jsme dospěli v této otázce k plné shodě, a to jak co se týče vysoké míry potenciálních rizik vyplývajících z neregulovaného přílivu imigrantů, tak pokud jde o podobu možných řešení, která je zapotřebí akutně rychle přijmout na území států, z nichž imigranti pocházejí, a také v jejich bezprostředním okolí,“ řekl Milan Štěch.

Součástí návštěvy bylo i setkání s českými a nizozemskými exportéry, které zorganizovala Česko-nizozemská obchodní komora.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.