Předsedou středočeské ČSSD a lídrem kandidátky do krajských voleb je Robin Povšík

11.01.2020 20:05

Delegáti krajské konference středočeské ČSSD v sobotu 11. 1. 2020 rozhodli, že jejím předsedou i lídrem kandidátky do krajských voleb bude náměstek primátora Mladé Boleslavi Robin Povšík. Konference zvolila i další členy vedení.

Předsedou středočeské ČSSD a lídrem kandidátky do krajských voleb je Robin Povšík
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Robin Povšík obhájil funkci předsedy středočeské ČSSD. Vyzval k jednotnému postupu navenek, ale také k diskusi uvnitř strany. “Největším pokladem ČSSD jsou naši lidé, naši členové, a musíme naplno využívat jejich potenciál,“ řekl Povšík ve svém projevu. “Jsem pyšný, že Středočeši již zahájili sérii debat mezi svými členy po celém kraji o tom, jak může být ČSSD prospěšná lidem, jaké konkrétní starosti a problémy běžných lidí je potřeba řešit a jak. Poznal jsem spoustu lidí, slyšel jsem zajímavé názory a dostal spoustu podnětů,“ uvedl k celokrajské programové debatě, v rámci které se rozjel do většiny okresů Středočeského kraje a do zbývajících se chystá. Na post krajského předsedy měl Povšík jediného protikandidáta, Miloše Peteru, předsedu klubu krajských zastupitelů.

Delegáti zvolili Robina Povšíka i lídrem do krajských voleb. “Z krajských debat jsem si odnesl tři základní témata, kterým se budu věnovat: ochrana přírody a krajiny, komfort veřejné dopravy a dostupnost zdravotní péče. Moje motto je Návrat k lidem. Jako politici jsme se odcizili, ale běžný člověk musí vědět, že ČSSD je v politice právě pro něj,“ řekl Povšík.

Robin Povšík je úspěšný komunální politik a náměstek primátora Mladé Boleslavi. V současné době také působí jako náměstek ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové. Poprvé byl zvolen předsedou středočeské ČSSD v květu minulého roku. Tehdy byl jediným kandidátem na předsedu a hlasovalo pro něj 85 procent delegátů krajské konference v Kladně.

Delegáti se dále dohodli, že do konce března svolají další krajskou konferenci k programové diskuzi, na které zároveň schválí kandidátní listinu pro krajské volby 2020 za Středočeský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.