Premiér Babiš: Je jasné, že Evropská unie se musí změnit

24.01.2018 12:42

V úterý 23. ledna 2018 se v Lichtenštejnském paláci uskutečnilo tradiční novoroční setkání předsedy vlády s diplomatickým sborem. Premiér Andrej Babiš ujistil diplomaty, že Česká republika chce být nadále spolehlivým členem mezinárodního společenství a aktivním účastníkem diskuse o budoucnosti Evropské unie. Setkání se zúčastnili i členové vlády.

Premiér Babiš: Je jasné, že Evropská unie se musí změnit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Předseda vlády Andrej Babiš představil hlavní priority vlády, mezi které patří podpora hospodářského růstu včetně zvyšování veřejných investic a zjednodušení a elektronizace daňového systému. Za klíčové priority české zahraniční a zejména evropské politiky považuje zajištění prosperity, posílení bezpečnosti a právního státu.

„Je jasné, že Evropská unie se musí změnit, aby dokázala lépe reagovat na současné i budoucí výzvy jak na našem kontinentu, tak globálně. Česká republika se aktivně účastní reformního úsilí s cílem zajistit, aby EU uměla lépe reagovat na potřeby svých občanů. Abychom mohli zachovat čtyři svobody, musíme se zaměřit na zabezpečení vnějších hranic EU a posilování naší vnitřní bezpečnosti mimo jiné tím, že budeme zvyšovat naši schopnost čelit terorismu a hybridním hrozbám,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Premiér Babiš rovněž uvedl, že Česká republika podporuje rozšíření Evropské unie na západní Balkán i úzkou spolupráci Evropské unie se zeměmi Východního partnerství. Českou prioritou také zůstává strategický dialog s USA a Izraelem. Ujistil také přítomné zástupce diplomatického sboru, že Česká republika bude i nadále vykonávat aktivní a spolehlivou zahraniční politiku, zakotvenou v jejím členství v Evropské unii a Severoatlantické alianci, tradici podpory lidských práv a demokracie ve světě a proaktivní ekonomické diplomacii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů