Premiér Babiš: Ne, tohle fakt není hoax

17.08.2021 20:54 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k ekonomickým znalostem Pirátů

Premiér Babiš: Ne, tohle fakt není hoax
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Ivan Bartoš se chtěl tvářit jako sekáč, který může být z fleku premiér, ale zatím dokazuje, že by měl spíš nastoupit do prváku na Národohospodářskou fakultu VŠE. Protože by pak nemohl vypouštět takové bludy o veřejných financích a monetární politice.

Tento týden si tenhle ekonomický nedouk na Twitteru postěžoval, že jsem si prý nepohlídal růst cen potravin a bydlení. Ne, tohle fakt není hoax. Nebo aspoň zatím ne, člověk u nich už neví. Dlouho mě ale něco tak nepobavilo.

Ani kandidát Pirátů na premiéra očividně pořád nechápe, že v demokratické zemi s volným trhem neurčuje ceny jídla ani bydlení vláda, jako to kdysi bylo za komunistů. Určuje je trh a princip poptávky a nabídky.

Ale mě to vlastně u Pirátů nepřekvapuje. Oni se zajímají hlavně o internet a gender a ekonomii ani fungování ekonomiky vůbec nerozumí. Všichni přece víme, že si jejich „ekonomický expert“ v Poslanecké sněmovně, podotýkám bez jakéhokoli ekonomického vzdělání, Mikuláš Ferjenčík, plete DPH s daní z příjmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.