Premiér Babiš: Obce musí investovat do svého rozvoje

08.09.2018 6:34

Premiér Andrej Babiš se v pátek 7. září 2018 zúčastnil XVI. sněmu Svazu měst a obcí ČR, který se konal ve Španělském sále Pražského hradu. Se zástupci samospráv mluvil o rozvoji místní veřejné správy.

Premiér Babiš: Obce musí investovat do svého rozvoje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Sněmu se zúčastnili také ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček, ministr zemědělství Miroslav Toman, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček a další hosté.

Premiér Babiš připomněl, že se v letech 2014 až 2017 zvýšily příjmy obcí skrze rozpočtového určení daní o zhruba 30 procent. Zatímco v roce 2013 bylo na účtech obcí cca 81 miliard korun, na konci roku 2017 to bylo více jak 147 miliard korun. Zároveň ale dodal, že se tyto příjmy nedaří přeměnit v investice. Apeloval proto na zástupce samospráv, aby prostředky investovali do rozvoje, tedy například do místních komunikací, parkovišť a především bydlení.

„Bohužel ne všechny tyto peníze se nám společně podařilo přetavit do investic. Všichni potřebujeme investovat, a to tak, aby se nevylidňoval venkov, abychom dokončili základní dopravní infrastrukturu a bydlení. Z různých důvodů se to děje pomalu nebo se to neděje vůbec,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.