Premiér Babiš: Porodnice U Apolináře už čeká jenom na projektovou dokumentaci

03.11.2020 13:21

Komentář na faceebookovém profilu k přípravám rekonstrukce historické budovy pražské porodnice

Premiér Babiš: Porodnice U Apolináře už čeká jenom na projektovou dokumentaci
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš promlouvá k občanům

Zjistil jsem, že každý rok se v České republice narodí předčasně okolo 8000 dětí. Máme tak skvělou medicínu, že se nám je daří nejenom zachránit, ale taky jim zajistit zdravý vývoj a plnohodnotný život v dospělosti.

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Nejvíc zkušeností mají v pražské porodnici U Apolináře, kde lékaři a sestry zachraňují ty nejsložitější případy z celé republiky. Jsou specialisté na takzvanou šedou zónu, tedy porod mezi 22. až 24. týdnem, který je v mnoha jiných porodnicích považovaný za potrat (dítě váží třeba jen půl kilogramu). Jejich výsledky jsou fakt impozantní. I po mnoha letech jim chodí děkovné dopisy od maminek a tatínků, kteří posílají fotky šťastných a zdravých dětí.

Takže jednou z priorit naší vlády v oblasti zdravotnictví je vybudovat U Apolináře úplně nový, moderní pavilon neonatologie, kde budou mít lékaři, sestry i malí pacienti dostatečný komfort. Teď se totiž tísní v historické budově. Tenhle nový pavilon umožní, aby s dítětem, dokud nedoroste do potřebné váhy, mohli maminky a tatínci normálně bydlet. To je pro vývoj dítěte nesmírně důležité.

Mám zprávu, že se čeká už jenom na projektovou dokumentaci od vedení nemocnice. Pak už nebude nic bránit tomu, abychom uvolnili peníze a mohlo se začít stavět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.