Premiér Babiš: Vláda podpořila zdanění církevních restitucí

10.01.2018 11:17

Vláda premiéra Andreje Babiše ve středu 10. ledna 2018 podpořila na svém jednání ve Strakově akademii návrh na zdanění církevních restitucí, začala projednávat klíčové agendy evropské politiky a zabývala se dalšími senátorskými a poslaneckými návrhy.

Premiér Babiš: Vláda podpořila zdanění církevních restitucí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Kabinet Andreje Babiše dnes vyslovil souhlas se zdaněním finančních náhrad poskytovaných podle zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. „Souhlasíme s tím, že je potřeba nahrazovat křivdy, ale podle našeho názoru byl způsob finanční náhrady velice podivný, a proto jsme návrh podpořili. Je zde potřeba korekce, protože náhrady byly předražené a také schvalované za velice podivných okolností ve sněmovně,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

V úvodu dnešního jednání začal kabinet Andreje Babiše projednávat přehled klíčových agend evropské politiky s důrazem na aktuální priority z hlediska zájmů České republiky. Prioritami vlády v této oblasti jsou otázky migrace, především vytvoření strategie vyjednávání o migračních kvótách. Cílem je, aby se reforma tzv. dublinského systému zaměřovala na funkční řešení jako pomoc v postižených zemích, nikoliv na povinné kvóty. Dalšími prioritami České republiky v Evropské unii jsou obranná spolupráce, vnitřní trh či budoucí rozpočet EU. Projednávání klíčových agend evropské politiky vláda přerušila do 17. ledna 2018.

Vláda zahájila projednávání financování nestátních a neziskových organizací z veřejných rozpočtů. Na žádost předsedy vlády bude materiál přepracován tak, aby obsahoval detailní informace o rozdělování finančních prostředků.

Členové vlády se zabývali také dalšími senátními návrhy, např. novelou zákona o EET, podpořili senátní návrh novely zákona o daních z příjmů a přijali nesouhlasné stanovisko k novelám zákona o střetu zájmů.

Výsledky jednání naleznete ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…