Premiér Fiala navštívil ve Vietnamu stavbu nového závodu Škody Auto

24.04.2023 11:17 | Tisková zpráva

Na závěr pracovní návštěvy Vietnamu navštívil předseda vlády ČR Petr Fiala v provincii Quang Ninh stavbu nové továrny Škody Auto a jejího místního partnera Thanh Cong Group. Již v příštím roce by zde měla začít montáž vozů, která bude zprvu dosahovat 30 tisíc aut ročně.

Premiér Fiala navštívil ve Vietnamu stavbu nového závodu Škody Auto
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Petr Fiala

„V řadě zemí je Škoda vlastně to hlavní, s čím si lidé Českou republiku spojují, takže je takovým neformálním ambasadorem našeho průmyslu a naší země ve světě. Je proto skvělé, že posiluje svoji přítomnost v Asii a vstupuje na tento vysoce dynamický a mimořádně perspektivní trh. Určitě to přinese výhody i místní ekonomice, odrazí se to na hospodářském růstu místní provincie a na vytváření nových pracovních míst,“ řekl český premiér.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí

Česká automobilka plánuje nabízet evropské modely na vietnamském trhu již v tomto roce. První showroomy budou otevřeny během 2. čtvrtletí letošního roku. V roce 2024 bude zahájena lokální montáž dvou modelů.

V neděli český premiér přistál v Kazachstánu, kde se setkal s předsedou vlády Alikhanem Smailovem a prezidentem Kasymem-Žomartem Tokajevem. Klíčovým tématem jednání bylo posílení spolupráce v energetice, Kazachstán je naším významným dodavatelem ropy.

Obě strany diskutovaly také o prohloubení spolupráce v oblastech obranné a obranně-průmyslové spolupráce a navýšení možného podílu českých firem na modernizaci průmyslu země. České podniky mají zájem rovněž o spolupráci při modernizaci kazachstánských ozbrojených sil, ale i o dodávky do civilního sektoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 24.04.2023 11:45:10
Není Škoda Auto náhodou Německá ??Chlubit se cizím peřím umí jen Fiala!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…