Premiér Nečas: Nejtěžší chvíle má ČR za sebou

11.06.2013 12:15

Pozitivní vývoj počasí se bude s jistým zpožděním odrážet i na hydrologické situaci. Řekl to po jednání krizového a povodňového štábu premiér Petr Nečas.

Premiér Nečas: Nejtěžší chvíle má ČR za sebou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Nejtěžší chvíle má ČR za sebou, pozitivní vývoj meteorologické situace se bude s jistým zpožděním vyvíjet a odrážet i na hydrologické situaci. Povodňové nebezpečí se ale stále ještě lokálně vyskytuje,“ dodal předseda vlády.
 
Premiér Petr Nečas také poděkoval všem občanům České republiky v postižených oblastech za zodpovědný a solidární přístup. „Za více než týden jsem projel Čechy křížem krážem a všude se lidé chovali rozumě s nesmírně rozumným přístupem. Chtěl bych také zopakovat poděkování všem členům povodňových komisí a lidem, kteří jsou zapojeni do integrovaného záchranného systému,“ dodal premiér.
 
Povodňový a krizový štáb dále rozhodl, že ukončí proces vypouštění přehrad na vltavské kaskádě při zachování schopnosti retenčních nádrží. Zítra pak vláda na návrh obou štábů zruší stav nouze v Libereckém kraji a současně zůstane plošné vyhlášení druhého stupně pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj.
 
Ústřední povodňová komise a Ústřední krizový štáb dnes ve svém usnesení dále zrušily povinnost hlídkové služby, úkol Povodí Vltavy vypouštět vodu z vltavské kaskády, povinnost povodňových komisí zachovat dosavadní stav protipovodňových zábran.
 
Dále zrušily plošně vyhlášené 2. stupně povodňové aktivity kromě Plzeňského, Jihočeského a Karlovarského kraje s tím, že místně vyhlášené stupně povodňové aktivity příslušnými povodňovými komisemi v těchto krajích zůstávají v platnosti.
 
Krizový štáb a povodňová komise také upozornily na trvající zákaz plavby na všech plochách, kde je i základní stupeň povodňové aktivity a poděkovaly všem povodňovým komisím a složkám integrovaného záchranného systému a občanům za přístup při zvládání povodňového nebezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…