Premiér Sobotka: Brexit nepochybně zásadně ovlivní život našim občanům žijícím ve Velké Británii

11.11.2016 18:01

Premiér Sobotka se setkal s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem.

Premiér Sobotka: Brexit nepochybně zásadně ovlivní život našim občanům žijícím ve Velké Británii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V pátek 11. listopadu 2016 jednal předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii s ministrem zahraničních věcí Velké Británie Borisem Johnsonem. Diskutovali o brexitu, vzájemné ekonomické či obranné spolupráci a o zahraničně-politických a bezpečnostních otázkách.

Jednání premiéra Bohuslav Sobotky s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem se věnovalo otázkám spojeným s odchodem Velké Británie z Evropské unie. Diskutovali také o bilaterálních vztazích či o obranné spolupráci.

„Během setkání s britským mistrem zahraničních věcí Borisem Johnsonem jsem zdůraznil základní priority České republiky pro nadcházející období a budoucí fungování Evropské unie, ať už s Velkou Británií, či bez ní. Brexit nepochybně zásadně ovlivní život nejenom tisícům Britů, ale také našim občanům žijícím ve Velké Británii. Pro Českou republiku je klíčovou prioritou úspěšné fungování Evropské unie, respekt k právům našich občanů, kteří pracují ve Velké Británii a udržení našeho vzájemného obchodu,“ uvedl předseda vlády ČR k setkání.

Kromě evropských a bilaterálních témat hovořili oba představitelé také o zahraničně politických a bezpečnostních otázkách, mimo jiné o boji proti mezinárodnímu terorismu, o situaci na Blízkém východě nebo na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…