Premiér Sobotka: Důvodem pro vyřazení byly chyby Jiřího Zimoly, a na tom trvám

22.05.2017 20:31

Stanovisko předsedy ČSSD k usnesení KVV ČSSD Jihočeského kraje

Premiér Sobotka: Důvodem pro vyřazení byly chyby Jiřího Zimoly, a na tom trvám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Politické grémium a Předsednictvo ČSSD postupovaly při vyřazení Jiřího Zimoly z návrhu kandidátní listiny v souladu se stanovami ČSSD a příslušným volebním řádem.

Důvodem pro vyřazení byly chyby Jiřího Zimoly při vedení  Jihočeského kraje, které nakonec vyústily v jeho rezignaci na funkci hejtmana. Tyto problémy by mohly negativně poznamenat volební kampaň ČSSD před volbami do Poslanecké sněmovny, zejména pokud jde o kauzu zcela nepřípustných mnohamilionových odměn pro úzký okruh managerů ve vedení jihočeských krajských nemocnic.

Návrh jihočeského krajského výkonného výboru na rozhodčí řízení mezi KVV a P ČSSD nemá oporu ve stanovách. Rozhodčí řízení podle stanov řeší pouze spory mezi členy sociální demokracie nebo členy a orgány strany. V žádném případě ho nemůže vést jeden z kolektivních orgánů ČSSD proti jinému. Tím spíše ne ve chvíli, kdy právě předsednictvo je orgánem, který stanoví sedmého rozhodce v případě, že se na něm nedohodnou strany sporu.

Je důležité připomenout, že s výjimkou změny na posledním místě kandidátky nedošlo ze strany vedení ČSSD k žádné jiné úpravě a bylo respektováno jak krajským výborem navržené pořadí kandidátů, tak osobnost navrženého lídra. Věřím, že jihočeská krajská organizace bude respektovat rozhodnutí Předsednictva ČSSD a že se nyní bude věnovat přípravě primárních voleb a následně přípravě volební kampaně ČSSD v regionu.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …