Premiér Sobotka: V Kvasinách vznikne až 1300 nových pracovních míst

24.03.2015 7:30

Představitelé vlády i kraje včera slavnostně podepsali se zástupci závodu Škoda Auto memorandum o spolupráci týkající se průmyslové zóny Kvasiny. V příštích letech se tak dočká zóna výrazného rozšíření a modernizace. Do roku 2018 chce škodovka vytvořit v závodě Kvasiny až 1300 nových pracovních míst.

Premiér Sobotka: V Kvasinách vznikne až 1300 nových pracovních míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Oficiální podpis memoranda proběhl v rámci návštěvy českého premiéra Bohuslava Sobotky, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France.

„Vznik stovek nových pracovních míst v rozšiřované průmyslové zóně není z naší strany jediným pozitivem. Má to i další klady. S rozvojem zóny se plánuje velké množství projektů v oblasti dopravní infrastruktury i zlepšení podmínek v oblasti zdravotnictví nebo školství. Pro kraj to bude znamenat značné finanční náklady ve formě spoluúčasti, ale to k tomu patří. Takové příležitosti se musíme chopit. Královéhradecký kraj zde odvede velký kus práce, kdy bude administrovat vše potřebné kolem vzniku nové průmyslové zóny, organizovat investice dotčených měst a obcí a ponese břímě koordinátora celé investice ve výši téměř tří miliard korun,“ říká hejtman Lubomír Franc. Kraj sám přispěje stamilionovými částkami třeba na rozvoj dopravní infrastruktury. Investice do silnic, ale i školství a zdravotnictví odsouhlasila též vláda ČR.

„Společnost Škoda Auto rozhodně patří k vlajkovým lodím českého průmyslu. Pokud sem hodlá investovat více než sedm miliard korun, je třeba to podpořit i finančně, protože to výrazně zlepší životní podmínky obyvatel,“ dodal premiér Bohuslav Sobotka.

Podpis memoranda bude mít výrazný vliv na komplexní rozvoj oblasti

„V příštích letech bude Škoda dále rozšiřovat a do roku 2018 za tímto účelem investovat více než sedm miliard korun. Dohoda uzavřená s premiérem Sobotkou a českou vládou zaručí podstatné zlepšení rámcových podmínek. Vítáme plánovaná opatření pro zlepšení infrastruktury, které závodu, jeho zaměstnancům i celému královéhradeckému kraji zajistí další silný vítr do zad,“ nechal se slyšet předseda škodováckého představenstva Winfried Vahland.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Bohuslav Sobotka

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Sice hezky bojujete za úředníky, ale vládě je to úplně šumafuk

15:14 Dostálová (ANO): Sice hezky bojujete za úředníky, ale vládě je to úplně šumafuk

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o úřednících územních samosprávný…