Premiér Sobotka jednal o průmyslové zóně v Chebu

21.06.2016 20:54

V úterý 21. června 2016 se předseda vláda Bohuslav Sobotka setkal se zástupci Karlovarského kraje a města Cheb a společně jednali o rozšíření průmyslové zóny v Chebu. Jednání se zúčastnili také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr životního prostředí Richard Brabec, hejtman Karlovarského kraje Martin Havel a starosta Chebu Petr Navrátil. Na společné schůzce se zástupci dohodli, že ministr životního prostředí bude do konce června informovat premiéra o dalším postupu.

Premiér Sobotka jednal o průmyslové zóně v Chebu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Záměrem Karlovarského kraje a města Cheb je vybudovat novou strategickou rozvojovou plochu pro ekonomické aktivity, tzv. Průmyslový park Cheb II. Záměr však momentálně naráží na nesouhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí v souvislosti s problematikou ochrany zemědělského půdního fondu. Dle MŽP nebyla dostatečně prokázána nezbytnost nového záboru zemědělského půdního fondu pro ekonomické aktivity nadmístního významu.

„Jsem velmi rád, že se dnes u jednoho stolu sešli zainteresovaní zástupci všech stran a mohli jsme společně jednat o možnostech a překážkách při budování nové průmyslové zóny v Chebu, o níž je mezi podnikateli velký zájem. Nové rozvojové plochy pro podporu ekonomických aktivit v Karlovarském kraji připravuje Ministerstvo průmyslu a obchodu s prioritním zájmem, protože zóna může významně přispět ke snížení nezaměstnanosti, zvýšení konkurenceschopnosti a ekonomické výkonnosti tohoto kraje,“ řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Ministerstvo průmyslu a obchodu v Karlovarském kraji monitoruje lokality na Chebsku a Sokolovsku, ve kterých by mohla vzniknout strategická průmyslová zóna, jež by zásadním způsobem přispěla k posílení hospodářského rozvoje a k tvorbě nových pracovních míst v regionu. V srpnu tohoto roku předloží MPO na jednání vlády materiál, který bude obsahovat důkladnou analýzu a návrh lokalit, které by stát mohl podpořit jako průmyslové zóny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.