Premiér Sobotka se setká s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem

25.07.2016 19:23

Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka se ve středu 27. července 2016 sejde v Kramářově vile v Praze s prezidentem Francouzské republiky Françoisem Hollandem. Původně plánovanou návštěvu, která se měla uskutečnit 20. července, francouzský prezident odložil kvůli útoku v Nice.

Premiér Sobotka se setká s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Hlavním tématem společného jednání budou změny ve fungování Evropské unie. Premiér Sobotka chce s prezidentem Hollandem mluvit o tom, jak posílit bezpečnost občanů v Evropě.

Premiér Sobotka by rád zdůraznil potřebu posílení ochrany vnějších hranic EU, důsledný boj s terorismem a také otázku vzniku společné evropské armády. Za další důležité téma, týkající se evropské budoucnosti, pokládá zajištění prosperity a sbližování ekonomické a životní úrovně mezi staršími a novými členskými zeměmi EU.

Premiér Bohuslav Sobotka s francouzským prezidentem Hollandem naposledy oficiálně jednal během návštěvy Francie letos v březnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…