Premiér Sobotka se zúčastnil recepce u příležitosti 238. výročí nezávislosti Spojených států

02.07.2014 19:01

Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka se ve středu 2. července 2014 zúčastnil recepce pořádanou u příležitosti 238. výročí nezávislosti Spojených států. Velvyslanectví USA v Praze hostilo recepcí, na kterou jsou zvány významné osobnosti kulturního i politického života.

Premiér Sobotka se zúčastnil recepce u příležitosti 238. výročí nezávislosti Spojených států
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Den nezávislosti je i pro mne dnem oslavy svobody, demokracie, solidarity a dalších hodnot, které máme společné. Spojenectví mezi Evropou a Amerikou považuji za rozhodující pro budoucnost a vítám, že Česká republika může přispívat k jeho dobré kvalitě,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Premiér ve svém proslovu poděkoval americkému velvyslanci Normanu Eisenovi, který končí v srpnu ve své funkci. „Cením si toho, že na místo velvyslance v České republice přicházejí lidé z nejbližšího okruhu prezidenta Obamy. Rád bych v této souvislosti poděkoval Normanu Eisenovi, jehož úspěšná česká mise se letos chýlí ke konci a který během svého působení získal nejen znalost našeho jazyka, ale také řadu českých přátel. Jeho nástupce bude mít určitě na co navazovat,“ řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Den nezávislosti

Den nezávislosti slaví Spojené státy 4. července. Tohoto dne roku 1776 přijal Druhý kontinentální kongres Deklaraci nezávislosti, jímž Spojené státy uplatnily svou nezávislost vyhlášením základních práv člověka a soupisem stížností proti britské říši.

Oficiálním federálním svátkem byl Den nezávislosti uznán v roce 1941. Od té doby Američané oslavují vznik svobodných Spojených států celodenními pikniky, sportovními hrami, soutěžemi, průvody, koncerty a v závěru dne ohňostroji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…