Premiér Sobotka vystoupil na konferenci Evropské kosmické agentury Living Planet

09.05.2016 12:14

Premiér Bohuslav Sobotka se v pondělí 9. května 2016 zúčastnil symposia Living Planet 2016, které v pražském kongresovém centru pořádá Evropská vesmírná agentura. Následně se také setkal s generálním ředitelem agentury Johann-Dietrichem Wörnerem. Na konferenci vystoupil také ministr dopravy Dan Ťok.

Premiér Sobotka vystoupil na konferenci Evropské kosmické agentury Living Planet
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Cílem symposia, které se koná 9. – 13. května 2016 a pořádá se jednou za tři roky, je představit výsledky misí Evropské kosmické agentury pro pozorování Země v různých oborech. Jde například o sledování využití území, zemědělství, infrastruktury, monitoring životního prostředí a další.

Česká republika je součástí Evropské kosmické agentury od roku 2008 a vstoupila do ní jako první z nových členských zemí východního bloku. Vláda Bohuslava Sobotky považuje kosmické aktivity za velmi významné nejen pro národní hospodářství, ale pro budoucnost EU a její konkurenceschopnost. Premiér Sobotka se oblastí Aerospace zabýval také při svých zahraničních cestách do Bavorska, Francie a USA. Důležitost této problematiky se odráží i ve vládou schváleném Národním kosmickém plánu. ČR je zapojena do evropských projektů, jako je např. Galileo, Egnos a Copernicus. V roce 2012 se pak Praha stala sídlem Agentury EU pro družicovou navigaci GSA.

Partnery akce jsou Ministerstvo dopravy, Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…