Prezident Zeman: Je nezbytné bojovat bojovat i za těžce zkoušený sociální smír

25.10.2022 15:09 | Tisková zpráva

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 25. října 2022 gratulační dopis premiérovi Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Rishi Sunakovi.

Prezident Zeman: Je nezbytné bojovat bojovat i za těžce zkoušený sociální smír
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane premiére,

dovolte mi, abych Vám pogratuloval ke jmenování do funkce premiéra Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.

Váš mandát přichází v nelehké době, kdy svět čelí mnoha geopolitickým výzvám v čele s bezprecedentní ruskou agresí na Ukrajině a související energetickou krizí. K jejich zvládnutí potřebuje nejen Evropa, ale i celý svět, stabilní a silnou Velkou Británii. Jsem si jistý, že Vaše dosavadní zkušenosti a politická dráha jsou vynikajícími předpoklady pro zvládnutí tak složitého úkolu.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Věřím, že je nezbytné i nadále vytrvat nejen v pevném a neochvějném spojenectví s Ukrajinou, ale zároveň bojovat i za aktuálně těžce zkoušený sociální smír v našich vlastních zemích. Nesmíme za žádnou cenu připustit ohrožení demokratických hodnot, na kterých jsou vystavěny. Jak ostatně řekl Váš předchůdce ve funkci Winston Churchill: „V tomto hříšném a žalostném světě se zkoušely a budou zkoušet mnohé způsoby vlády. Nikdo nepředstírá, že demokracie je dokonalá nebo samospasitelná. Říká se dokonce, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních způsobů, které jsme vyzkoušeli.“

Pane premiére, pevně věřím, že Vaše působení v čele země přispěje k dalšímu rozvoji vynikajících bilaterálních vztahů. I přes nedávný odchod Vaší země z Evropské unie je totiž naše vzájemná spolupráce, mimo jiné jakožto dvou členských zemí NATO, klíčová při zvládání rostoucích globálních výzev.

Pane premiére, rád bych Vám popřál pevné zdraví a hodně úspěchů ve Vašem profesním i soukromém životě.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…