Prezident Zeman: Milý pane ministře, nechoďte na Vyšehrad, je tam nebezpečno

29.10.2020 12:45

Projev prezidenta republiky při jmenování nového ministra

Prezident Zeman: Milý pane ministře, nechoďte na Vyšehrad, je tam nebezpečno
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane premiére, vážený pane ministře,

ještě jednou Vám blahopřeji k Vašemu jmenování. Dnes jsem přijal rezignaci Vašeho předchůdce, pana profesora Romana Prymuly, abych Vás mohl jmenovat ministrem zdravotnictví.

Před dvěma dny jsme spolu měli velmi zajímavou diskuzi, kde jsem se ptal na Vaši medicínskou specializaci v souvislosti s koronavirovou epidemií nebo na Vaše manažerské zkušenosti, ale co bylo nejdůležitější, byla diskuze, kterou svým způsobem inspiroval docent Svoboda, který prohlásil, že Váš příchod na Ministerstvo zdravotnictví je jakýsi skok do rozbouřené řeky rovnající se téměř politické sebevraždě. Já bych nebyl tak příkrý, zázraky se dějí, a kromě toho jsem Vám sám říkal, že na rozdíl od útěšné komunity zkoumající například hemofilii je politika nesmírně krutá záležitost a že politik, kterým je ministr, je vystaven útokům, které si vědec ani nedokáže představit. Dokonce jsem Vám říkal, že přecházíte z parku do džungle. Nicméně obdivuji Vaši odvahu a oceňuji ji. Vážím si též toho, že jste se rozhodl pana profesora Prymulu jmenovat svým spolupracovníkem v boji proti epidemii, protože zde nerozhodují tituly ani funkce, ale upřímná snaha tuto epidemii potlačit.

Když jsem Vám teď, milý pane ministře, dal několik přátelských rad, dovolte mi, abych Vám dal i radu poslední. Nechoďte na Vyšehrad, je tam nebezpečno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…