Primátor Batthyány: Radost ze splněných přání zaplnila obřadní síň

02.02.2018 6:37

Třem desítkám dětí se v pondělí 29. ledna splnilo na liberecké radnici jejich přání. Dostaly od města dárky, o které si napsaly na Strom přání. Ten stál na tradičním místě na nádvoří historické radnice v prosinci minulého roku a objevilo se na něm téměř 200 přáníček.

Primátor Batthyány: Radost ze splněných přání zaplnila obřadní síň
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Liberce Tibor Batthyány

O tom, která přání město splní, rozhodlo losování, kterého se v pondělí 15. ledna ujal primátor Tibor Batthyány spolu s náměstky Tomášem Kyselou, Ivanem Langrem a Janem Korytářem. Třicet dětí pak zažilo druhé vánoce v obřadní síni liberecké radnice v pondělí 29. ledna. To odpoledne jim byly slavnostně dárky od vedení města předány. Radost v dětských očí rozzářila celou obřadní síň.

„Přání se sešlo opravdu hodně, stromek byl doslova obsypaný lístky. Nejraději bychom splnili všechna přání, ale tolik dárků by se do obřadní síně nevešlo,“ uvedl s úsměvem primátor města Tibor Batthyány.

A co si děti a dospělí nejčastěji přáli? Někteří chtěli zdraví a štěstí pro své blízké. To ale Ježíšek z radnice zařídit neumí. Tak zůstalo u těch konkrétních, hmatatelných darů. Nejčastějším dětským přáním byla jako obvykle stavebnice Lego, následovaná knížkami, panenkami, výtvarnými pomůckami a plyšovými hračkami. Mezi další dárky patřila mýdlová laboratoř, housenka na dálkové ovládání, popelářské auto, dětské líčení nebo vzdělávací hra v kostce. Nejskromnějším přáním pak byly lentilky, a proto se Ježíšek rozhodl nadělit krabičku barevných čokoládových čoček každému.

Strom přání stál loni na nádvoří radnice již podvanácté a rozhodně ne naposled. Vedení města s ním počítá i letos. Tradice věšení přáníček na strom na nádvoří radnice začala v roce 2006. Rekordní počet byl v roce 2013, kdy bylo zavěšeno 320 lístků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.