Primátor Čeřovský: Pocit bezpečí je pro občany velmi důležitý

16.01.2020 6:34

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský přijal ve své pracovně Okrskáře roku 2019 Miroslava Soukupa ze mšenského obvodního oddělení Policie ČR.

Primátor Čeřovský: Pocit bezpečí je pro občany velmi důležitý
Foto: ODS
Popisek: ODS

Poděkoval mu za práci a předal drobný dárek. Přijetí se zúčastnil také vedoucí jabloneckého Územního odboru PČR plk. Pavel Langr a tajemník magistrátu Marek Řeháček.

Miroslav Soukup je prvním Okrskářem roku LK z Jablonce nad Nisou za šest let, kdy projekt probíhá. Cílem soutěže je snaha o intenzivnější kontakt s občany přímo v terénu. „Pocit bezpečí je pro občany velmi důležitý, i když je to hodnota velmi těžko měřitelná. A pokud jsou lidé, kteří ten pocit veřejnosti přináší a dokáží účinně působit i preventivně, je správné je ocenit,“ podotkl primátor Čeřovský.

„Jsem členem laické části soutěžní komise, která jednotlivé adepty na okrskáře roku hodnotí. Rok od roku vidíme jejich stoupající úroveň, ať už jde o jazykové znalosti, schopnost komunikovat s veřejností či prezentovat svou práci. Zajímavé je i porovnávat způsob práce, kdy okrsek tvoří sídliště, nebo spíše vesnický charakter území,“ konstatoval Marek Řeháček.

Držitel titulu Okrskář roku 2019 LK prap. Miroslav Soukup je přesvědčený o tom, že je důležité, aby občané znali svého policistu a důvěřovali mu. „Vidím to i na svém kolegovi z řad městské policie, kterého obyvatelé Mšena prostě znají. Velmi dobrá spolupráce je i s ostrahou obchodních center ve Mšeně,“ dodal Soukup. Svůj titul získal díky tomu, že se mu v roce 2019 podařilo zmonitorovat osoby bez domova a vykázat je z problematických oblastí. Zajistit, že les, který znečistili, také uklidili. Aktualizovat a rozšířit seznam domovních důvěrníků, mezi kterými šířil projekt Zabezpečte se. Věnoval se prevenci krádeží věcí z vozidel. „Ocenění si velmi vážím a je to i hodně zavazující,“ poděkoval za přijetí na jablonecké radnici Miroslav Soukup.

Podle Pavla Langra z PČR soutěž okrskáře prověří v průběhu téměř celého roku, jak se ve svém okrsku chová, jak dobře ho zná a jaké jsou jeho odborné kvality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…