Primátor Čeřovský: Pocit bezpečí je pro občany velmi důležitý

16.01.2020 6:34

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský přijal ve své pracovně Okrskáře roku 2019 Miroslava Soukupa ze mšenského obvodního oddělení Policie ČR.

Primátor Čeřovský: Pocit bezpečí je pro občany velmi důležitý
Foto: ODS
Popisek: ODS

Poděkoval mu za práci a předal drobný dárek. Přijetí se zúčastnil také vedoucí jabloneckého Územního odboru PČR plk. Pavel Langr a tajemník magistrátu Marek Řeháček.

Miroslav Soukup je prvním Okrskářem roku LK z Jablonce nad Nisou za šest let, kdy projekt probíhá. Cílem soutěže je snaha o intenzivnější kontakt s občany přímo v terénu. „Pocit bezpečí je pro občany velmi důležitý, i když je to hodnota velmi těžko měřitelná. A pokud jsou lidé, kteří ten pocit veřejnosti přináší a dokáží účinně působit i preventivně, je správné je ocenit,“ podotkl primátor Čeřovský.

„Jsem členem laické části soutěžní komise, která jednotlivé adepty na okrskáře roku hodnotí. Rok od roku vidíme jejich stoupající úroveň, ať už jde o jazykové znalosti, schopnost komunikovat s veřejností či prezentovat svou práci. Zajímavé je i porovnávat způsob práce, kdy okrsek tvoří sídliště, nebo spíše vesnický charakter území,“ konstatoval Marek Řeháček.

Držitel titulu Okrskář roku 2019 LK prap. Miroslav Soukup je přesvědčený o tom, že je důležité, aby občané znali svého policistu a důvěřovali mu. „Vidím to i na svém kolegovi z řad městské policie, kterého obyvatelé Mšena prostě znají. Velmi dobrá spolupráce je i s ostrahou obchodních center ve Mšeně,“ dodal Soukup. Svůj titul získal díky tomu, že se mu v roce 2019 podařilo zmonitorovat osoby bez domova a vykázat je z problematických oblastí. Zajistit, že les, který znečistili, také uklidili. Aktualizovat a rozšířit seznam domovních důvěrníků, mezi kterými šířil projekt Zabezpečte se. Věnoval se prevenci krádeží věcí z vozidel. „Ocenění si velmi vážím a je to i hodně zavazující,“ poděkoval za přijetí na jablonecké radnici Miroslav Soukup.

Podle Pavla Langra z PČR soutěž okrskáře prověří v průběhu téměř celého roku, jak se ve svém okrsku chová, jak dobře ho zná a jaké jsou jeho odborné kvality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.