Primátor Hrabálek: Město chce poskytnout dotace 65 sportovních akcí

06.12.2019 20:57

Radní města podpořili sportovní akce, dvaceti žádostem z nich byla rovnou schválena dotace, deset zbylých musí ještě počkat na schválení v zastupitelstvu.

Primátor Hrabálek: Město chce poskytnout dotace 65 sportovních akcí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jednalo se o první kolo, kde byla přerozdělena částka 841 tisíc korun, počítá se ještě s finanční rezervou na druhé kolo ve výši 618 tisíc korun. Celkový předpokládaný objem finančních prostředků pro rozdělení na sportovní akce na příští rok je necelý milion a půl korun pro obě kola.

„Hradec Králové je sportovní město, není tedy divu, že přišlo 35 žádostí o podporu 73 projektů. Hodnoticí komise všechny přezkoumala a na základě jejího doporučení jsme jednali. Dvaceti žádostem jsme mohli dotaci schválit už v radě města, deset jich ještě bude muset být projednáno v zastupitelstvu. O největší sportovní dotaci z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů pro oblast sportu si požádala TJ Slavia Hradec Králové, která by částku ráda využila na pořádání volejbalových turnajů nebo soutěží v pozemním hokeji či gymnastice. Rádi bychom je podpořili částkou 129 tisíc korun. Celkově by se mělo dostat finanční podpory 65 sportovním akcím ve městě, což považuji za velké číslo. Už jen samotný počet žádostí dokazoval, že Hradec je skutečně aktivní město,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek. Žadatelé chtějí finanční příspěvky využít například na zakoupení cen pro výherce, pronájmy prostor, zajištění technického dozoru nebo zajištění rozhodčích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…