Primátor Hřib: Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší

24.07.2020 17:33

Komentář na facebookovém profilu k vývoji stran koronaviru v Praze

Primátor Hřib: Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší
Foto: Repro Facebook Zdeňka Hřiba
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib vyjádřil podporu svému varšavskému protějšku

Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší.

Řekněme si tady proto přehledně, jaká opatření budou aktuálně platit v Praze:

  • Stejně jako ve zbytku ČR, na hromadných organizovaných akcích ve vnitřních prostorách s účastí nad 100 lidí je povinné nosit roušku.
  • Roušku je nově třeba nosit také v pražských nepobytových zdravotnických zařízeních, takže například i v lékárnách nebo čekárnách u doktora.
  • Povinnost nosit roušku je nadále platná v prostorách pražského metra.
  • Všem velmi doporučujeme nosit roušku také v ostatních vozech MHD vždy, pokud je to možné, člověk je schopen to udýchat a nedělá mu to problémy.

Včera jsme v Praze zaznamenali 52 nových případů nákazy koronavirem. Nedávno jsme také měli velké ohnisko v jednom z pražských klubů, odkud už je hlášeno 109 nakažených a předpokládáme, že číslo bude ještě dál stoupat, jak budeme trasovat další kontakty.

Z hygieny máme ale také dobré zprávy. Jen velmi malé množství nakažených se musí léčit v nemocnici. Na plicní ventilaci máme zatím "jen" jednoho člověka. Většina nakažených jsou mladí lidé, kteří nemoc zvládají bez obtíží překonat, často jsou dokonce bezpříznakoví.

Není důvod k panice, Praha je připravena. Jen buďte opatrní a ohleduplní. Když se budeme chovat odpovědně, udržíme virus pod kontrolou.

Děkuji vám za to!

P.S.: V ponděli ruším dovolenou. Spojím se s hejtmany a budeme řešit aktuální situaci. Opět máme problém, že nedostáváme dostatečné informace z ministerstva zdravotnictví. Přitom mezi Prahou a hygienou funguje skvělá spolupráce. Hygiena pracuje na jedničku. Zvládla skvěle i zmíněnou výzvu s řešením nákazy v pražském klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.