Primátor Hřib: Městská nájemní agentura je výhodná pro obě strany

05.07.2022 20:26 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k činnosti pražské nájemní agentury

Primátor Hřib: Městská nájemní agentura je výhodná pro obě strany
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Zdeněk Hřib

V mém bytě ve Vršovicích už má domov matka samoživitelka se třemi dětmi! Byt jsem jí poskytl v listopadu 2021 prostřednictvím naší Městské nájemní agentury, která teď slaví své první výročí. Děkuji této jedinečné službě za propojování nás pronajímatelů a nájemníků a ubytované paní děkuji za milé setkání během návštěvy.

Příběh mé nájemnice navíc pěkně ilustruje smysl nájemní agentury. Dříve totiž bydlela v malé místnosti u prarodičů, protože si jako samoživitelka s jedním příjmem nemohla víc dovolit. U nájemní agentury má ale příležitost pronajmout si za výhodný nájem normální bydlení.

Pro mě jako majitele je zase přidanou hodnotou, že mohu byt nabídnout k dobré věci. Díky tomu mi nevadí, že pro mě není tak ziskový, jako kdybych ho pronajímal na trhu. Městská nájemní agentura má ale i další přednosti: Vyřizuje administrativu, funguje jako prostředník v komunikaci, řeší škody a zaručuje pravidelné platby nájmů. Je tedy výhodná pro obě strany.

A jak si vede agentura v číslech? Právě teď spravuje 37 bytů a zabydluje 23 domácností. Nový domov díky tomu má 27 dětí (a další dvě jsou na cestě), jejich rodiče včetně pěti samoživitelů, čtyři senioři, šest jednotlivců a dva domácí mazlíčci. Držím palce, ať se na tuto dobrou práci daří úspěšně navazovat a počty klientů dál rostou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…