Primátor Hřib: Žádnou kameru jsem v sobotu na Václaváku kvůli demonstraci nevypnul

05.09.2022 9:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k demonstraci 3. září na Václavském náměstí.

Primátor Hřib: Žádnou kameru jsem v sobotu na Václaváku kvůli demonstraci nevypnul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Hřib (Piráti)

Žádnou kameru jsem v sobotu na Václaváku kvůli demonstraci nevypnul!

Vyvracím tento masivně sířený hoax. Prosím o sdílení!

Demonstrace patří k demokracii, stejně tak jako svobodný přístup k informacím. Neměl jsem proto žádný důvod vypínat kamery a ani jsem to neudělal. Naopak. Magistrátní kamera (na obrázku s logem Prahy v rohu) celou dobu běžela. Záznam z této kamery dokonce Policii posloužil k odhadu 70 000 účastníků demonstrace. A zveřejnila ho na svém Twitteru.

Vypnutá byla soukromá kamera na hotelu Jalta. Ta už ale nefungovala od začátku srpna a magistrát na to nemá žádný vliv. Jde o někdejší studentský projekt pana Martina Zíky (jeho jméno je i na webu ZDE). Kamera nefungovala z důvodu technického problému třetí strany.

S ohledem na to, že mnoho lidí má zájem na online přenosu z kamer na významných prostranstvích, nechávám si zpracovat přehled městských kamer, které jsou na webu, a uvidíme, co se s tím dá dělat. Problémem je často GDPR, umístění na cizí budově a památkáři.

Velmi si uvědomuji, jaký neklid je teď ve společnosti a že politici musí jednat nanejvýš citlivě. Lidé jsou v nejistotě a strachu. Když nenajdou oporu ve vládě, najdou ji jinde, třeba u extremistů. Premiér Petr Fiala musí představit srozumitelný plán, jinak se ženeme do průšvihu. Za hejtmany už jsme navrhovali zastropování cen a v Praze schválili balíček pomoci za 800 mil.

Vzhledem k tomu, že teď společností prostupují silné emoce, bych chtěl ale na závěr požádat zpravodajská média, aby nepřebírala bez ověření lživé informace, které se šíří po internetu. I na vaší profesionální práci teď mnohé závisí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…