Primátor Jura: Živnostníci potřebují pomoci

29.03.2020 22:01

Město Prostějov odloží splatnost části nájemného pro živnostníky a drobné podnikatele do roku 2021.

Primátor Jura: Živnostníci potřebují pomoci
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Opatření pomůže firmám v městských nebytových prostorách, které musely zavřít provozovny kvůli nouzovému stavu vyhlášenému českou vládou. Za měsíce březen, duben a květen zatím nebudou muset městu posílat nájemné.

Opatření je výsledkem dohody prostějovské samosprávy včetně opozičních klubů v zastupitelstvu. Podnikatelům umožní přežít nejhorší měsíce a městu dá prostor hledat definitivní řešení celé věci.

Radnice zároveň apeluje na majitele dalších nemovitostí, aby se zachovali podobně. „Považuji za mimořádně důležité, aby se nám podařilo udržet drobné podnikání v co největší míře,“ říká primátor František Jura. Ten je ve spojení se zástupci živnostníků a podrobně se informuje o jejich aktuální situaci.

„Velké množství našich občanů se v těchto dnech zapojilo do pomoci svému okolí. Nehledí ani na čas ani na peníze a snaží se udělat vše, co je v jejich silách. Byl bych rád, kdyby si také pronajímatelé prostor uvědomili, v jak kritické situaci se nalézáme, a vzali na sebe část odpovědnosti za co nejrychlejší obnovu běžného života v Prostějově,“ dodává primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

11:17 Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

Nedávná demonstrace za chalífát v Hamburku vzbudila oprávněnou pozornost nejen v Německu, ale třeba …