Primátor Nwelati: V Sadové vzniká podzemní nádrž na dešťovou vodu

06.08.2021 21:29

Intenzivní stavební ruch panuje v těsném sousedství domu pečovatelské služby v Sadové ulici. Vzniká zde totiž akumulační nádrž na dešťovou vodu.

Primátor Nwelati: V Sadové vzniká podzemní nádrž na dešťovou vodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Raduan Nwelati

Ta bude zachytávat dešťovou vodu ze střechy celého objektu, voda pak bude využita k zalévání zeleně ve městě. Vzhledem k podsklepení okolních domů nejde o klasickou retenční nádrž, případná přebytečná voda z akumulační nádrže bude odváděna do kanalizace tak, aby nedošlo k podmáčení sklepů.

"Tématem zadržování vody v krajině se intenzivně zabýváme už dlouho, vnímám to jako velký problém, a tady v Sadové jde vlastně o jednu z prvních vlaštovek, naznačující směr, kterým bychom se rádi ubírali. V letošním roce ještě plánujeme vybudovat retenční nádrž u 9. základní školy, a v tomto trendu určitě chceme pokračovat i nadále," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati.

Zemní nádrž na dešťovou vodu má objem téměř 16 tisíc litrů, její pořízení a instalace včetně veškerých stavebních prací vyjde město zhruba na 620 tisíc korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích