Primátor Onderka: Brněnští strážníci chrání data veřejnosti certifikovaně

10.08.2014 12:49

Městská policie Brno nakládá s osobními údaji dle zásad Best Practice a díky tomu získala certifikát informační bezpečnosti. Udělení certifikace předcházela série zevrubných kontrol uvnitř organizace.

Primátor Onderka: Brněnští strážníci chrání data veřejnosti certifikovaně
Foto: Archiv
Popisek: Primátor Brna Roman Onderka při projevu v Moravské národní galerii

Městská policie Brno si velmi silně uvědomuje hodnotu a citlivost osobních dat, s nimiž každodenně pracuje. Strážníci se proto rozhodli chránit údaje veřejnosti nejlepším možným způsobem, tedy podle tzv. zásad „Best Practice“. Vytyčený cíl se podařilo naplnit a Městská policie Brno získala pro následující tři roky certifikát informační bezpečnosti, který vydává prestižní nadnárodní certifikační autorita Lloyd´s Register Quality Assurance (LRQA). Ten mohou získat jen společnosti a organizace s nejvyššími standardy zabezpečení dat.

„Audity pro vydání certifikátu byly zajištěny nezávislým subjektem I3 Consultants. Jeho experti se v instituci podrobně zaměřili na každý dílčí krok nakládání s osobními údaji. Prověřovali interní směrnice, technické zabezpečení dat i to, jak jednotliví zaměstnanci Městské policie Brno chrání data a nakládají s dokumenty,“ upřesnil primátor města Brna Roman Onderka.

Certifikát ISMS (systému řízení bezpečnosti informací) potvrzuje plnění norem v souladu se standardem ISO/IEC 27001. Jeho získáním dohled nad daty zdaleka nekončí. Strážníci budou stále pracovat na zdokonalování ochrany údajů. Na tyto aktivity Městské policie Brno budou průběžně dohlížet odborníci I3 Consultants a pro udržení planosti certifikace každý rok proběhne dohledový audit právě mezinárodní certifikační autority LRQA.

Městská policie Brno nakládá s osobními údaji v souladu se všemi platnými zákony České republiky. Certifikace je nadstavbou, která prokazuje velmi vysoké standardy a neustálé zlepšování bezpečnosti zpracovávaných informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…