Primátor Paparega: Uzavření vánočních trhů je nepřijatelné

28.11.2021 19:38 | Tisková zpráva

Vláda ČR rozhodla včera 25. listopadu 2021 v důsledku rostoucího počtu osob nakažených onemocněním SARS CoV-2/ o vyhlášení nouzového stavu, který má trvat 30 dní. Tímto rozhodnutím došlo mimo jiné k omezení služeb v oboru pohostinství a zrušení vánočních trhů.

Primátor Paparega: Uzavření vánočních trhů je nepřijatelné
Foto: Archiv JP
Popisek: Jan Paparega – primátor města Mostu

V Mostě si přitom trhovci teprve ve čtvrtek vyzvedli klíče od stánků, které se měly v nadcházejících čtyřech týdnech stát jejich denní provozovnou. Navezli nakoupené zboží za nemalé finanční prostředky a ani na chvíli si nepřipouštěli, že by „vrchnost z Prahy“ mohla vydat rozhodnutí, kterým se pokusí ukrást lidem už druhý rok nejkrásnější svátky v roce.

„Budeme spolu s kolegy hledat možnosti, jak trhy zachovat. Takto hloupé rozhodnutí omezující pohyb osob na čerstvém vzduchu, kdy o pár metrů vedle se v obchodním domě tísní několik set osob v uzavřeném prostoru, je pro nás nepřijatelné. Každý, kdo má svých pět pohromadě přece vyhodnotí, kde je větší riziko možnosti nákazy. Rozhodnutí Vlády ČR bereme na vědomí, ale rozhodně s ním nesouhlasíme,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…