Primátor Svoboda: Českobudějovický Rotary klub oslavil 30 let

27.09.2021 5:29

„Nejvíce získává ten, kdo slouží nejlépe“ je jedna z nejznámějších myšlenek klubové organizace Rotary International, která dnes působí ve více než 200 zemích světa.

Primátor Svoboda: Českobudějovický Rotary klub oslavil 30 let
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO)

Sdružuje osobnosti, které mají touhu a odhodlání pomáhat a zlepšovat život nejen ve svém okolí, ale kdekoli na světě. Historie českých a moravských Rotary klubů byla po druhé světové válce přerušena a většina z nich se pak obnovovala po roce 1990. 

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí

Rotary klub České Budějovice patří mezi nejstarší v České republice. Zaměřuje se na podporu neziskovým organizacím pomáhajícím zdravotně postiženým dětem i dospělým či studentům, kteří se díky pomoci dostanou na výměnné pobyty v zahraničí a získají tak nové cenné zkušenosti.  

Ve čtvrtek 23. září uspořádal Rotary klub České Budějovice koncert a slavnostní setkání k 30. výročí znovuobnovení činnosti v obřadní síni historické radnice. Členy místního sdružení a hosty z rakouských klubů z Freistadtu a Lince přišel pozdravit primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda a náměstek primátora Juraj Thoma.

„Velice si cením dobročinné pomoci, kterou Rotary klub poskytl organizacím zaměřeným na práci s handicapovanými občany. Jen Arpidě přispěl na jejich činnost přes 4 miliony korun, pomohl i Autis centru a Centru zdravotně postižených sportovců. Věřím, že i další desítky let činnosti Rotary v Českých Budějovicích budou pro město velkým přínosem,“ uvedl Jiří Svoboda.

Na koncertě vystoupil multižánrový Epoque Quartet, držitel ocenění Classic Prague Awards a ceny České televize „Klasika roku 2019“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…