Primátor Svoboda: Hlavní město má zajištěné dodávky plynu a elektřiny pro letošní rok

04.01.2024 7:17 | Tisková zpráva

Společnost Technologie hl. m. Prahy zajistila dodávky elektřiny a zemního plynu pro Hlavní město Prahu, Městskou policii a dalších více než 200 příspěvkových organizací pražského magistrátu. Ceny jsou pevné pro celý rok 2024.

Primátor Svoboda: Hlavní město má zajištěné dodávky plynu a elektřiny pro letošní rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (SPOLU)

„Zajištění dodávek plynu a elektřiny pro hlavní město je přínosné z hlediska energetické bezpečnosti. Zároveň to má i ekonomický přínos, neboť se snažíme šetřit prostředky obyvatel Prahy. A obě hlediska budeme zohledňovat i v dalších letech,” říká Bohuslav Svoboda, primátor hl. m. Prahy.

Cena dodávek elektřiny pro rok 2024 činí 3 514 Kč/MWh a cena zemního plynu činí 1 534 Kč/MWh. Dodávky zajištěné Technologiemi hl. m. Prahy patří mezi nejvýhodnější napříč pevnými nabídkami dodavatelů elektřiny i zemního plynu, jak si lze snadno ověřit v aktuálních cenících, ceníky jsou uvedeny v příloze této zprávy. Zmíněné ceny jsou pro celý rok 2024 pevné, garantují všechna rizika a nebudou se již měnit vlivem tržních změn, jak se tomu stává u velkoobchodních dodavatelů včetně těch největších.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39605 lidí

„Díky skvělé práci kolegů v naší firmě Technologie hlavního města Prahy a.s. se nám podařilo zajistit téměř předválečné ceny energií. Pevně věřím, že se nám tímto krokem podařilo zajistit klidný energetický rok pro Magistrát hlavního města Prahy, Městskou Policii a více než 200 příspěvkových organizací metropole,“ uvedl Michal Hroza, pražský radní pro infrastrukturu.

„THMP se podařilo podle zadání Rady hl. m. Prahy zajistit 100 % objemu tzv. pásmové spotřeby elektrické energie a plynu. Faktor energetické bezpečnosti je tím splněn, navíc dosažená cena se pohybuje v nejnižších cenových hladinách v rámci ČR. Pro rok 2025 budou THMP postupovat stejným způsobem s cílem dosáhnout výhodných cen pro hlavní město a jeho organizace,“ uvádí Tomáš Jílek, předseda představenstva Technologií hlavního města Prahy.

Pro ilustraci je vhodné připomenout, že na začátku října 2022 vláda v reakci na tržní situaci způsobenou válkou na Ukrajině stanovila cenové stropy u elektřiny ve výši 6 050 Kč/MWh a 3 025 Kč/MWh u plynu. Současné ceny jsou tak nyní na téměř předválečné úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…