Primátor Žbánek: Proti krysám a potkanům musíme postupovat společně

31.01.2021 21:22

Komentář na facebookovém profilu k přemnoženým hlodavcům v Olomouci.

Primátor Žbánek: Proti krysám a potkanům musíme postupovat společně
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Asi jste již tuto zprávu zaznamenali. některé městské části teď trápí přemnožení hlodavci. S kolegy jsem se byl v minulém týdnu přesvědčit, jak probíhá deratizace. Bohužel je tento problém stále aktuální a začíná se objevovat i v lokalitách, kde jsme se s ním dříve nesetkávali. Lze proto očekávat, že porostou i výdaje za deratizaci, důležitá je ale i prevence a osvěta. Někteří lidé totiž opakují stále stejné chyby. Takový dobře míněný úmysl nakrmit zbytky potravin volně žijící živočichy a ptactvo bohužel způsobí, že přiláká hlavně potkany. Vyhazování nespotřebovaných potravin mimo místa k tomu určená a také nedovírání popelnic a kontejnerů má bohužel svůj podíl na tom, že se dané místo stává oblíbeným i pro hlodavce A to nikdo z nás nechce. Poprosil jsem naše technické služby, aby se zaměřili na osvětu, jak předcházet těmto problémům. 

Je třeba také zmínit, že deratizace pouze v režii města dokáže potíže vyřešit jen z části. Musí se zapojit i vlastníci soukromých bytových domů. Na mnoha místech žijí potkani v objektech a na pozemcích soukromých vlastníků, kde na ně nemůžeme. Proto s těmito majiteli jednáme a snažíme se postupovat společně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…