Primátorka Koubová: Skládání účtů před volbami je zde

03.08.2022 22:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k propukajícímu předvolebnímu klání.

Primátorka Koubová: Skládání účtů před volbami je zde
Foto: Fórum Jihlava
Popisek: Karolína Koubová

Skládání účtů před volbami je zde, nedá se tomu vyhnout ani to obejít. Je to sice zvláštní pocit, ale vlastně je fajn se probírat starými zápisky a koukat se přes rameno na ty čtyři roky, které máme za sebou.

V prvním dílem seriálu Máme splněno bych se ráda podívala na změny v plánování a v komunikaci. Ačkoli to nemusí být pro vás obyvatele na první dobrou zajímavé, tak věřte, že jsou to právě tyto neviditelné změny (funkční plánování a sběr dat), které následně pomáhají těm velkým a znatelným mi navenek, aby se mohly uskutečnit.

Obrovskou proměnou prošla komunikace radnice směrem k občanům. Vsadím se, že už si nikdo nepamatuje na dobu, kdy jsme neměli Insta, fcb stránky fungovaly jen občas, youtube kanál existoval, ale nebylo na něm žádné video. Jsou to přesně 4 roky, kdy se to změnilo. Přišla apka Hlášení rozhlasu, nový zpravodaj Ježkovy oči - nejprve tištěný měsíčník a následně i online aktuální zpravodajství.

Strategický plán je téměř před dokončením, vznikal dva roky a na jeho podobě jste se podíleli obrovskou měrou. Mohu říct, že naprosto odpovídá potřebám města, i proto někteří odpůrci říkají, že je příliš ambiciózní. Po období covidu a v současné ekonomické krizi je třeba pečlivě zvažovat priority města, kam napneme síly a které projekty necháme na později. Toto rozhodování bude mnohem jednodušší se strategickým plánem v ruce, a s čísly z investičního plánu jako podkladem.

Zapojování obyvatel do rozhodování neboli participace, velké téma při řízení města a při dlouhodobém plánování. Osadní výbory dostaly možnost oficiálně připomínkovat materiály do rady a zastupitelstva, které se jich týkají, stanoviska jsou součástí materiálů. Zjednodušili jsme způsob, jak mohou využívat finance ve svých fondech. I když nebylo možné se potkávat, tak jsme názory sbíraly ve virtuálních kavárnách, pracujeme s pocitovými mapami, dotazníky, veřejně projednáváme i záležitosti, které jsou nad rámec zákonných povinností. Vzděláváme úřad tak, aby uměl se sebranými daty opravdu pracovat, protože špatně udělaná participace je naprosto k ničemu, pro vás i pro nás.

Krásným souhrnným příkladem výše uvedeného budiž tato apka, kterou vyvíjí úřad se studenty Střední školy stavební.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…