Primátorka Pfeffer Ferklová: Už rok jsme na seznamu UNESCO

26.07.2022 21:11 | Tisková zpráva

Před jedním rokem, 24. července 2021, se Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO rozrostl o Slavná lázeňská města Evropy.

Primátorka Pfeffer Ferklová: Už rok jsme na seznamu UNESCO
Foto: Karlovy Vary
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová s primátorkou Karlových Varů Andreou Pfeffer Ferklovou

Rozhodnutím mezivládního Výboru pro světové dědictví na jeho zasedání ve Fu-čou v Číně se Karlovým Varům a dalším deseti nejvýznamnějším lázeňským městům ze sedmi evropských států dostalo osvědčení o jejich výjimečných hodnotách.

„Již rok užíváme pomyslný punc nejvyšší kvality, který pro nás úspěšný zápis představuje. V kontextu událostí posledních měsíců a let je pro nás příslušnost k UNESCO šancí, jak znovu oživit místní cestovní ruch a lázeňství. Je jasné, že musíme svou snahu o propagaci města zaměřit na novou klientelu a v tom by nám osvědčení o unikátních minerálních pramenech, léčebných procedurách, terapeutické krajině, specifické architektuře a dalších výjimečnostech mohlo pomoci. Aby pro cestovní ruch v Karlových Varech měl zápis kýžený přínos, začali jsme se značkou UNESCO pracovat,“ uvádí k výročí zápisu na seznam UNESCO primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

Při příležitosti prvního výročí vstupu Karlových Varů do UNESCO připravilo město interaktivní expozici. V prostorách Zámecké věže nad Tržní kolonádou přibližuje všech jedenáct Slavných lázeňských měst Evropy a podtrhuje principy zápisu i výjimečnost měst představujících unikátní lázeňský fenomén. Výstava naplňuje jeden z cílů UNESCO, což je osvěta a vzdělávání veřejnosti. (Více o výstavě ZDE.)

Značkou UNESCO, prezentací jedinečných přírodních zdrojů, ukázkami léčebných procedur a širokou nabídkou historických i přírodních památek se Karlovy Vary spolu s Mariánskými a Františkovými Lázněmi prezentovaly účastníkům květnového obchodního setkání organizovaného v Karlových Varech agenturou Czech Tourism. Akce Travel Trade Day se zúčastnilo přes 70 zástupců zahraničních firem působících v cestovním ruchu.

„Mezi významné propagační počiny můžeme zahrnout prezentaci Karlových Varů a všech Slavných lázeňských měst Evropy na americkém a kanadském trhu prostřednictvím evropské organizace ETC (European Travel Commision) a s pomocí evropských dotací. Takto výraznou a zároveň nákladnou propagační kampaň by si jednotlivá města nemohla dovolit. Americký a kanadský trh má přitom pro nás velký potenciál. Na značku UNESCO, lázeňství, ale i kulturu a řadu dalších aktivit lákáme i české turisty. Navázali jsme spolupráci s organizací České dědictví UNESCO, která přinesla a ještě přinese další synergické efekty. Jde o prezentaci na různých veletrzích a festivalech po celé republice,“ dodává k propagaci Karlových Varů zapsaných na seznamu UNESCO Andrea Pfeffer Ferklová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…