Procházková (Blok proti islamizaci): Pane Kubero, proč říkáte něco, co svými skutky naprosto popíráte?

29.01.2017 10:59

Kubera k soudu s muslimskou studentkou: Začíná to tímto, pak bude chtít, aby jí vařili jinou stravu! Tohle v některých zemích nakloněných uprchlíkům také už bylo".

Procházková (Blok proti islamizaci): Pane Kubero, proč říkáte něco, co svými skutky naprosto popíráte?
Foto: Blok proti islamizaci
Popisek: Pietní vzpomínkový průvod Bloku proti islamizaci

"Jiné ženy mají také hloupé muže, ale ne tolik hloupé! " říká Nastěnčina macecha v Mrazíku. Jiná města mají také mazané primátory, ale ne tolik mazané- říkám já.

Pan primátor je úžasný- chápe, že naše kultura je přednější než podstrojování cizincům, uvědomuje si, že tato cesta (podstrojování) vede do pekel, podle jeho slov velmi dobře ví, jak podobné pokusy dopadly v zemích západní Evropy. Kdo to má? Tak osvícený primátor jistě ochrání své město, práva jeho občanů, jistě se jich zastane proti nepřiměřeným nárokům a požadavkům příchozích. Zkrátka: v Teplicích se nám pod jeho ochranou žije skvěle- nemáme obavu z invaze jiných kultur, nebojíme se, že bychom museli ustupovat ve vlastním městě přistěhovalcům a jejich nátlaku. Naše město je vždy připraveno se postavit za své občany, kteří ho živí, kteří ho zalidňují, kteří ho tvoří. Doufám, že každý, kdo ví, jak to v Teplicích po několika funkčních obdobích, kdy zde vládne ODS s J.Kuberou v čele, vypadá, vidí a slyší tu hořkou ironii...

Jenže- "Pokud ona studentka nebyla na školu ani přijata, tak pak nevím, na co si stěžuje, i když nevidím na šátku a zastřeném obličeji mladé ženy žádný problém.“ říká pan primátor dál....

Já v tom tedy problém vidím, a že může jít o velký problém, o tom svědčí kauzy, které neustále produkuje studentka teplického gymnázia Eman Ghaleb, která se zřejmě cítí být přehlížena i se svým slavným hidžábem, který v zamuslených Teplicích už nikoho nezajímá. Stále se vynořují "kauzy" nejčastěji z pera mladých provokatérů z jejího okolí (např. kauzu "vyhoďte ji ze školy" vyrobila studentka hotelovky, a nachytala na ni bohužel několik antiislamistů, kteří se k "protestu" připojili, a slečna měla svou diskriminovanou tvářičku opět v médiích).

"Například kvůli písečné bouři muslimové nosí ten šátek s věnečky na hlavě, aby se pak před větrem rychle zahalili, ale teď to má zcela jiné konotace. Je to jedna z věcí, kterou si musíme chránit z principu,“ pronesl dále Kubera s tím, že tak, jako u nás není přípustné, aby se na úřadech nosily šátky, tak není možné, aby v zemích, kde to není zvykem, jsme si nechali v hospodě nalít whisku, nebo se tam nějaká žena koupala v moři nahoře bez. „Kdybychom se takto chovali my u nich, také by to vyvolalo neklid,“ dodal k tomu Kubera

 

Proč tedy, na sekulárním gymnáziu, které řídí teplický zastupitel Zdeněk BERGMAN, kde učí např. Jakub Mráček- další zastupitel a předseda kontrolního výboru Mg Teplice, a mezi čerstvými absolventy je jistě nepřehlédnutelný radní a zastupitel (!!!) města Dominik Feri, je běžné, že dcera přednosty ONS v teplické nemocnici, a studentka této školy, neustále plní média svými příspěvky o tom, jako báječný je život v hidžábu?  Mimochodem, pominu-li otázky etické a právní- pak se ptám naprosto prakticky- jak cvičí??? Anebo že by byla osvobozena z hodin TV? Jistě bez spojitosti s tatíčkovým povoláním?

Pane primátore- vy to nevíte? Ale jistěže ano, jen jaksi neřešíte, že toto hvězdně obsazené gymnázium v době, kdy se svět vzpamatovával ze šoku z útoku v Charlie Hebdo, pořádalo pro studenty exkurzi do mešity (jejda- tady někdo neuhlídal korektní výraz, my vlastně nemáme mešitu :-) )

Další skvělý postřeh skvělého pana primátora: "Zásadní je v tomto neustupovat! To ale nemá nic společného ani s kvótami a ani s Koránem. Ono to totiž začíná tímto a pak bude studentka chtít, aby jí v menze vařili jinou stravu."

Jak báječné, že i v tom, má náš primátor jasno, jen jaksi nerozumím tomu, že v jídelně ZŠ v Plynárenské ulici v Teplicích již několik let vaří extra stravu pro muslimy. Asi jsem špatně pochopila, jakou stravu to má na mysli, jinak nechápu, že s tímto bezva názorem vedení města jakožto zřizovatel  neřídí, naopak  vesele škola podbízivým způsobem doslova vnucuje tyto možnosti muslimům, zatímco je odpírá zdravotně postiženým žákům. Tuto skutečnost mohu doložit bohužel vlastní zkušeností. Jaká je situace ve škole U Nových Lázní, která přímo sousedí s naší "nemešitou", a kde je vzděláván nejvyšší počet muslimských žáků v Teplicích si můžete domyslet. Snad napoví skutečnost, že učitelé dostávají domů k nastudování manuály na to, jak přistupovat k musložákům.

O tom asi také pane primátore nemáte také tušení, ačkoli na Plynárenské vyučuje Dagmar Waicová, jen tak náhodou opět zastupitelka města :-) . Vážně pane primátore nevíte ani o tom, co se děje ve škole zřizované magistrátem, kde učí dokonce jedna z teplických zastupitelek?

"Tohle v některých zemích nakloněných uprchlíkům také už bylo, že když bude vepřové, tak oni budou mít jen přílohu. V arabských zemích vám také nedají vepřový řízek a vůbec to neřeší. Podle mě nikdo nemůže hostitelské zemi vnucovat své zvyky, což ale nemá nic společného se žádnou xenofobií,“ říká náš báječný pan primátor.

"Dobrý den, vy jste muslimové? My tady pro muslimy vaříme zvlášť dietu- místo vepřového kuřecí, nebo sojové, případně jinak upravený jídelníček dle aktuální nabídky - mám vám to poznamenat do objednávky obědů?"- říká pro změnu vedoucí stravování na ZŠ zřizované městem zahábitěné konvertitce.

Chápu, nemůžete vědět o všem, co se ve městě šustne... ale jste primátor, a primátorský plat jaksi počítá s tím, že nesete odpovědnost za činnost magistrátu, za to jak se díky němu občanům ve městě žije. Jistě, chápu, funkce  primátora, senátora, a navíc dokonce krajského zastupitele je pro jednoho člověka dost na to, aby měl přehled o všem co se  kde šustne. A k tomu neodbytná média, která se musí zásobovat dostatečně skandálními výroky, aby nezačala prudit s úvahami o kumulaci funkcí... Ne, že bych s tím chtěla prudit já, ale skutečně je na těchto pozicích tak málo práce, že je zvládne jeden člověk zodpovědně a dobře zastat?

 A opravdu netušíte ani, že....

má v Teplicích sídlo víc než stovka arabských firem? Že se v některých školách běžně vaří halal pro muslimy? Že v OC Galerie mají v kadeřnictví paraván, aby se muslimky mohly nechat zkrášlit? Že v centru (! ne jako na západě na periferii) krachuje jeden český obchod za druhým, hlavní ulice je plná slepých výloh (krom těch s arabskými nápisy)? Že vám v cukrárně nenalijí víno? Že kromě rozprodaných obcí okolo Teplic, je děsivé množství domů a bytů patřících Arabům v samotných Teplicích? Že na magistrátu jsou politici velmi zvláštně (jistě nezištně) naklonění bohatým arabským investorům? Že si celé Teplice vypráví, že poté, co občané peticí odmítli mešitu v Teplicích, tak někdo (prý vy)poradil panu Abbasovi, že s administrativní budovou Muslimské obce v Teplicích s modlitebnou nebude problém?

Že Teplice na rozdíl od Lázní s.r.o. na nájezdech beduínů tratí? Že město, které velmi uspokojivě prosperuje z příjmů z heren, staví kašny a zvelebuje centrum pro "lázeňské hosty", o dvě ulice dál není ochotno investovat ani do posypu chodníků?

Možná mají jiné babky také hloupé dědky, ale jiná města mají své primátory. Ne primátory, kteří něco jiného říkají do medií, aby si nadále udrželi své senátorské a zastupitelské funkce a něco jiného pak opravdu ve svém městě dělají. Ale práce pro občany a město se fakt nedělá plamennými prázdnými řeči v médiích.

Kdokoli se projde Teplicemi, musí být zděšen. Ale to je asi chyba toho občana, vždyť Teplice mají dokonale orientovaného primátora?

Autorka je místopředsedkyně BPI

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…