Prokop (ANO): Hnutí ANO, TOP 09-STAN a ODS vyzývají Piráty ke vzniku „Koalice pro Jižní Město“

20.10.2018 13:52

Volební pat v Praze 11 by mohl mít konečně řešení. Místní zastupitelské kluby hnutí ANO, TOP 09-STAN a ODS vyzvaly zastupitele z řad Pirátů ke vzniku “Koalice pro Jižní Město.” Spojení těchto čtyř subjektů, mezi nimiž panuje programová shoda, by hladce naplnilo potřebnou většinu.

Prokop (ANO): Hnutí ANO, TOP 09-STAN a ODS vyzývají Piráty ke vzniku „Koalice pro Jižní Město“
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Zmíněné uskupení disponuje dohromady 18 zastupiteli, v případě zapojení Pirátů by vznikla koalice o 27 hlasech. Zastupitelstvo jedenácté městské části má 45 členů, uvedené spojení by tak vynikalo potřebnou akceschopností:

“Po dvou týdnech intenzivních jednání, která nevedla k potřebnému řešení volebního patu, jsme se rozhodli spojit síly se stranami s největší programovou shodou. Ze zbývajících subjektů jsou pak našim prioritám jednoznačně nejblíž Piráti: stejně jako my chtějí prosadit transparentní řízení městské části, její rozumný rozvoj nebo třeba rozšíření participace občanů na místní správě. Proto jsme právě Piráty vyzvali ke spolupráci. Věřím, že se k nám připojí a pomohou nám Jižní Město proměnit ze stárnoucí panelákové čtvrti v zelenou, moderní městskou část, u které se zbytek Prahy bude inspirovat,” vysvětlil Ondřej Prokop, předseda zastupitelského klubu hnutí ANO v Praze 11.

Výzva obsahuje návrh konkrétních programových priorit a východisek pro dohodu o personálním složení společné koaliční rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.