Prokop (ANO): Kvalita vzdělávání v Praze nesmí jít dolů vlivem humanitární krize

25.03.2022 5:35 | Tisková zpráva

Na zastupitelstvu hl. m. Prahy jsem navrhl, aby vedení Prahy udělalo vše pro to, aby nedošlo k omezení kvality výuky dětí v Praze v souvislosti s probíhající uprchlickou krizí.

Prokop (ANO): Kvalita vzdělávání v Praze nesmí jít dolů vlivem humanitární krize
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Aby naši radní udělali vše pro to, aby naše děti po covidu nedostaly další ránu ve vzdělávání. Piráti a Praha Sobě to veřejně a otevřeně odmítli, a řekli, že je nutné se smířit s tím, že úroveň a kvalita vzdělávání v Praze prostě půjde dolů.

Navrhovali jsme například zapojení dopolední výuky v základních uměleckých školách, odpolední výuku v prostorách středních škol nebo zapojeni kapacit vysokých škol. Tam všude se neučí často dopoledne, kdy je třeba kapacita pro školky a základní školy. Nic z toho vedení Prahy řešit nechce!

My to nevzdáváme a alespoň na městských částech, kde jsme v radách, uděláme vše pro to, aby uprchlická krize měla co nejmenší dopady na Pražany a naše děti navzdory Pirátům a Praha Sobě.

Velkým zklamáním zvláště pro přítomné starostky a starosty městských částí bylo i rezolutní odmítnutí současného vedení magistrátu zlepšit tragickou komunikaci mezi magistrátem a vedením městských částí. Ta přitom po lepší spolupráci s magistrátem zoufale volají po celou dobu trvání válečného konfliktu na Ukrajině. Přes veškeré připomínky nebo výtky, které na zastupitelstvu dnes starostové přednesli, magistrátní koalice odmítla situaci jakkoliv řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.