Prokop (ANO): Praha 11 by z projektu Areálu ledových sportů měla odejít a ponechat si pouze „kontrolní akcii“

25.11.2021 18:20

Komentář k aktuální situaci kolem dostavby Areálu ledových sportů v Praze 11.

Prokop (ANO): Praha 11 by z projektu Areálu ledových sportů měla odejít a ponechat si pouze „kontrolní akcii“
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Projekt výstavby Areálu ledových sportů provází spousta zklamání, opakované nedodržení dohod a smluvních ujednání ze strany partnera projektu. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí
Vzájemná důvěra byla narušena a to se nedá vzít zpátky. Z toho důvodu jsme jako zastupitelé za hnutí ANO většinově odmítli nabídku ALS Investors, a.s. na odkup 30 % akcií MČ Praha 11 ve společnosti AR DELTA, a.s.

To by v praxi znamenalo, že Praha 11 získá zpět pouze část již investovaných peněz a nadále se na výstavbě areálu bude podílet. Dlouhodobě prosazujeme vystoupení městské části z tohoto nešťastného projektu. Radnice by se měla snažit získat zpět peníze, které do projektu vložila.

Na začátku ledna přibyde další velký problém. Vyprší poslední, několikrát odkládaný, termín pro kolaudaci arény. V tuto chvíli všichni s jistotou víme, že 1. ledna 2022 Areál ledových sportů nebude zkolaudován a termín tak znovu nebude dodržen.

Apelujeme proto na starostu MČ Praha 11 Jiřího Dohnala (Piráti), aby situaci urgentně začal řešit. Žádali jsme o svolání zastupitelstva, které by nešťastný projekt mohlo projednat. Starosta však zastupitelstvo nesvolal a k nastalé situaci se nijak nevyjadřuje.

Jako zastupitelé za ANO jsme připraveni podpořit takovou nabídku společnosti ALS Investors, a.s., která bude obsahovat výměnu 50 % podílu MČ Praha 11 ve společnosti AR DELTA, a.s., za tzv. „kontrolní akcii“, a to za smluvní cenu 35 mil. Kč.

Vlastnictví „kontrolní akcie“ nebude zakládat nárok městské části na finanční plnění vůči společnosti AR DELTA a.s., umožní ale účinné prosazování zájmů městské části zejména ve vztahu k budoucímu využití areálu pro školy a veřejnost z Jižního Města.

Městská část by dále podle nás měla mít právo nominovat svého zástupce do dozorčí rady AR DELTA a.s.

V případě, že budoucí nabídka bude společností ALS Investors, a.s. předložena ve výše zmíněných parametrech, je klub zastupitelů ANO připraven podpořit prodloužení termínu dostavby areálu do 30. 9. 2022. Podmínkou však je, že budoucí nabídka a prodloužení termínu dostavby budou na zastupitelstvu hlasovány v jednom usnesení, které se dopředu veřejně zaváže podpořit minimálně 23 zastupitelů.

Reakce na články, které vyšly ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…