Prokop (ANO): Průzkum spol. CEEC Research a s ním spojená očekávání

10.12.2021 10:28

Milí Pražané, jedním z důležitých předpokladů úspěšného řešení bytové krize je podpora stavebního sektoru ze strany státu.

Prokop (ANO): Průzkum spol. CEEC Research a s ním spojená očekávání
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Jak ale ukazuje průzkum společnosti CEEC Research, očekávání, která v tomto ohledu mají stavitelé vůči vznikající vládě, nejsou příliš velká, a to hned z několika důvodů.Obavy panují například z dalších průtahů ohledně nabytí účinnosti nového stavebního zákona, od kterého si odborná veřejnost slibuje především zefektivnění schvalovacích procesů, což je nutná podmínka k urychlení výstavby.

Velké naděje nepanují ani ohledně navýšení investic do výstavby. Celých 70 % dotázaných je přesvědčeno, že příliv financí nebude o nic vyšší než doposud. Co se týká změn v dostupnosti bydlení, očekávají více než dvě třetiny z nich pouze malé, nebo dokonce nulové zlepšení. Právě dostupnější bydlení zároveň považuje za prioritu celých 41 % respondentů.Do jaké míry jsou předpovědi developerů přesné, ukáže až čas. Stejně jako přes dvě třetiny tázaných odborníků bych si nicméně přál, aby nastupující vláda pokračovala alespoň v již započatých projektech.Jaké změny v oblasti dostupnosti bydlení očekáváte v příštích letech vy? A na co by se stát měl soustředit především? Těším se na vaše názory, které mi pište sem dolu do komentářů. Text k tématu ZDE.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…