Pupavová (SPD): Chci ve své zemi žít beze strachu a bez obav

31.08.2021 17:00 | Komentář

Chci svobodně chodit do přírody i po městě, chci i nadále posílat své dcery do školy a ven bez obav, zda se vrátí domů.

Pupavová (SPD): Chci ve své zemi žít beze strachu a bez obav
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jana Pupavová v debatě krajských lídrů na ČT

Afghánský debakl USA a Západu

Vojenské angažmá armád NATO pod kuratelou USA v Afghánistánu skončilo naprostým debaklem Západu. Celkem stálo zhruba celkem 2,26 biliónu dolarů. Česká republika za účast své armády v Afghánistánu zaplatila jen na přímých nákladech téměř 20 miliard korun. A čtrnáct českých vojáků stálo toto naše angažmá životy, na to nezapomínejme! A výsledek? Je naprosto tristní.

Třísettisícová, Západem moderně vyzbrojená a vycvičená afghánská armáda se bez boje prakticky během týdne po úprku posledních zahraničních vojáků z její země vzdala početně i technicky mnohem slabšímu hnutí Tálibán, jehož porážka a likvidace byla jedním z mnoha nenaplněných cílů přítomnosti cizích armád v Afghánistánu.

Doprovodným jevem afghánského debaklu USA a Západu jsou pak teroristické útoky v Kábulu s desítkami mrtvých, za kterými stojí afghánská odnož Islámského státu. Přičemž údajný boj proti terorismu byl snad nejčastěji zmiňovaným důvodem západní vojenské přítomnosti v Afghánistánu. Americký prezident Joe Biden najednou, ze dne na den, hovoří o dvacetileté vojenské misi, donedávna velebené jako vzor úspěšnosti a vítězství vývozu demokracie západního typu do Afghánistánu, jako o politováníhodném omylu minulosti.

Import muslimských migrantů do České republiky

Anketa

Je dobře, že se děti ve školách budou znovu testovat na covid-19?

29%
67%
hlasovalo: 3854 lidí

V uplynulých dnech česká vláda letecky importovala do České republiky cca 170 afghánských migrantů se zdůvodněním, že jde o prověřené tlumočníky a spolupracovníky našich armádních jednotek sloužících v Afghánistánu. Když pomineme, že oněch tlumočníků nebylo ani zdaleka 170 a že šlo o velmi dobře placené kontraktory, spolupracující s armádami. okupujícími jejich vlast pro zájmy USA, kterým Česká republika absolutně nic nedluží, lze konstatovat, že česká vláda, která jinak verbálně hromadný dovoz muslimských migrantů do Evropy odmítá, v praxi činí naprostý opak a přiváží do naší země desítky neprověřených individuí z kulturně, civilizačně a hodnotového cizího prostředí a vystavuje tak vlastní občany mnoha bezpečnostním rizikům.

Což ostatně dobře vidíme na příkladu chování Afghánců a dalších muslimů v západní Evropě, kde se odmítají integrovat, řídí se islámskými zásadami a velmi často páchají i násilné trestné činy. A pohrdají lidskými právy a svobodami, které my naopak ctíme. Chování naší vlády je v této záležitosti zcela hanebné.

Řekněme Evropské komisi „Ne!“

Česká vláda (a s ní i cela Česká republika) tak, obrazně řečeno, opět poklekla a sehnula hlavu před diktátem z Bruselu. Protože orgány Evropské unie, hlavně nadnárodní Evropská komise, kromě povinných migračních kvót, podporují i současné přesídlení afgánských migrantů do Evropy a – ústy předsedkyně této Komise Ursuly von der Leyenové – státům, které je přijmou, nabízí i určité finanční bonusy. „(Evropská) Komise je připravena uvolnit nezbytné rozpočtové prostředky na podporu členských států, které nabídnou uprchlíkům pomoc v podobě možnosti usazení se na jejich území," řekla k tomu Leyenová.

Odmítám přijímání afgánských migrantů a obecně všech osob pocházejících z islámského prostředí, které je ve všem podstatném s našimi poměry nekompatibilní. Tito lidé nemají žádný respekt k našim hodnotám, k ženám, ani ke svobodě a demokracii. Ať žijí v zemích, kde panují jejich – pro nás nepřijatelné – islámské zvyklosti. To Česká republika není.

Já chci ve své zemi dál normálně žít a dýchat beze strachu o svůj život a o životy svých dětí. A bez obav o naší budoucnost.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Jana Pupavová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL