Půta: Otevíráme kandidátku všem chytrým, obětavým a odpovědným lidem

27.02.2014 15:00

Kandidátku Starostů povede v Liberci Michal Hron.

Půta: Otevíráme kandidátku všem chytrým, obětavým a odpovědným lidem
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Libereckého kraje a předseda STAN Martin Půta

Po úspěchu v krajských volbách chce uskupení Starostové pro Liberecký kraj (SLK) vyhrát i volby v samotném městě Liberci. Do čela liberecké kandidátky se postaví Michal Hron, který již v 90. letech vykonával funkci náměstka primátora města Liberce. O jeho nominaci rozhodlo hnutí SLK již na podzim 2013, tedy rok před komunálními volbami.

„Kandidátka Starostů pro Liberecký kraj se bude snažit v Liberci prosazovat odpovědné hospodaření a průhledné rozhodování podle jasných pravidel. Veřejný zájem musí mít při rozhodování přednost před známostmi, stranickými knížkami a zákulisními dohodami. Kandidátka bude volně navazovat na projekt Liberec občanům, jehož zastupitelům se podařilo prosadit řadu protikorupčních opatření od směrnice na veřejné zakázky, přes zveřejňování zápisů z jednání rady města až po zveřejňování smluv.

Michal Hron je pro nás garancí našich principů a cílů, s nimiž půjdeme do podzimních voleb, a současně garancí jejich naplňování během čtyřletého volebního období. Spolu s ním otevíráme kandidátku všem chytrým, obětavým a odpovědným lidem, jimž jde o Liberec a ne o osobní prospěch nebo žebříček popularity,“ sdělil Martin Půta, předseda hnutí SLK.

Na dalších místech kandidátky se objeví například Jan Berki, Květa Vinklátová, Jaroslav Zámečník, Robert Prade, Antonín Ferdan a řada dalších nových osobností, jakož i současných zastupitelů z řad kandidátky Liberec občanům.

„Chceme vrátit libereckým občanům, podnikům, neziskovkám a všem dalším, kteří patří do liberecké občanské společnosti, důvěru v to, že se naše město dá spravovat normálně. S respektem a úctou, bez nepřátelství jedněch k druhým. Bez toho, aby věcné argumenty byly odmítány jen proto, že je říká druhá strana,“ řekl Michal Hron, kandidát Starostů na primátora Liberce.

Starostové pro Liberecký kraj získali v krajských volbách 2012 ve městě Liberci 23,5 % hlasů a na tento úspěch chtějí navázat. „Chceme na svou stranu získat občany, kteří už mají dost neustálého zdůrazňování toho, jak je všechno špatné a jak nás nic dobrého nečeká. Občany, kteří od svých zastupitelů očekávají skutečný zájem věci řešit namísto věčných hádek a vzájemného napadání,“ pokračuje Hron.

„Naše město je zchudlé svým dluhem, je však současně bohaté svojí infrastrukturou a zejména lidským, podnikatelským a společenským potenciálem. Není proto důvod k rezignaci. Stávající situace města je výzvou pro nás a pro všechny v Liberci, abychom problémy vyřešili,“ zní jednohlasně ve volebním štábu libereckých kandidátů SLK. „Chceme vrátit všem občanům v našem městě DŮVĚRU v jeho dobrou budoucnost,“ doplňují kandidáti.

Příprava na volby je v plném proudu. Byl ustaven volební štáb, jenž připravil strategii volební kampaně. Odborné pracovní skupiny hledají odpovědi na nejvážnější problémy města. 

„Jsme si plně vědomi vysokého zadlužení našeho města a obtíží, které z toho plynou. Jsme si vědomi i všech nepravostí, které se v minulosti staly a s jejichž následky se my teď musíme poprat. Liberec má ale dobré předpoklady se se svými dluhy vyrovnat. Je třeba se nadechnout a znovu uvěřit svým schopnostem. Je třeba být znovu hrdý na naše město Liberec,“ uzavírá Michal Hron, kandidát na primátora (SLK) svou základní představu o misi kandidátky Starostů pro podzimní komunální volby v Liberci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Starostové pro Liberecký kraj

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace