Putnová (TOP 09): Putna profesorem po přejití vichřic hněvu

26.06.2013 11:29

Prohlášení Anny Putnové, předsedkyně sněmovního Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

Putnová (TOP 09): Putna profesorem po přejití vichřic hněvu
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Anna Putnová

„Pohádku o chytré Horákyni připomíná předávání profesorského dekretu Martinu C. Putnovi. Dekret mu byl předán ministrem školství ve staroslavném Karolinu, ale samostatně, mimo hlavní ceremonii, která proběhla11. června. Tedy ani pěšky, ani na voze. Dvojí jmenovací obřad je ukázkou podivného panoptika, do něhož se nechal zatáhnout i ministr školství Petr Fiala.

Profesoru akademik získává na základě své odborné práce, po návrhu na jmenování profesorem vědeckou radou university, nikoli na základě sympatií či antipatií prezidenta. Podstatné je, že se akademická obec jednoznačně postavila za svoje práva, a věřím, že se podobná situace už nebude opakovat.

A jak z celé kauzy vyšel profesor Putna? Snažím se hledat pozitiva. Poslední měsíc byl pro něj extrémně náročný. Díky extempore prezidenta Zemana se stal nejznámějším profesorem v České republice, našel mnoho podporovatelů a sympatizantů. Nepochybně to zvýší zájem i o jeho publikační činnost. Po přejití vichřic hněvu vychází posílen z této kauzy a může dál rozvíjet svoji úspěšnou vědeckou kariéru.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…