Radim Fiala: Krev jako marketingový nástroj - 3. kolo války na Ukrajině

21.08.2015 13:41

Na Ukrajiny přestalo být dodržováno minské příměří. Kyjev soustředil podél fronty 65 tisíc svých ozbrojenců a podle vojenských analytiků postavení jeho vojsk vypovídá o plánu zaútočit.

Radim Fiala: Krev jako marketingový nástroj - 3. kolo války na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Zaútočit ve třech směrech s cílem oddělit od sebe Luhansk a Doněck, následně oddělit obě povstalecké území od hranic s Ruskem a následně likvidovat veškerý odpor v těchto městech.

Frances Coppola, analytička amerického Forbes uvádí, že od svržení Janukovyče pokleslo HDP Ukrajiny o 23%, zatímco ukrajinský dluh dosáhl neuvěřitelných 153% HDP. Za Janukovyče tento dluh nepřesahoval 80%.

Východiskem je obnovení krveprolití na východě

Čerstvá data Mezinárodního měnového fondu jsou neúprosná: krach ukrajinského hospodářství nabírá na obratech, inflace se blíží k 30%. To znamená, že reálné příjmy obyvatel dramatický klesají a jejích reálné výdaje neúprosně rostou a to vše vyvrcholí 23. září, kdy Kyjev bude muset svým občanům sebrat půl miliardy dolarů na další splátku věřitelům – anebo zkrachovat.

Zdá se, že tamní současná elita vidí pouze jedno východisko, jak se letos vyhnout třetímu Majdanu. Tím východiskem je obnovení krveprolití na východě, kdy tisíce nevinných civilních obětí dají záminku Kyjevu, aby hodil své tragické neúspěchy v hospodářské politice za vinu „nepřátelům ukrajinského lidu a agresorů z východu“.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…