Ransdorf (KSČM): V Kyjevě zatemnění mysli a v našich veřejnoprávních médiích?

22.05.2014 11:48

Kyjev pánů Turčynova a Jaceňuka se snaží dát své fašistoidní podstatě demokratickou fasádu. Zahájil praxi takzvaných kulatých stolů, které by měly vést k národnímu usmíření.

Ransdorf (KSČM): V Kyjevě zatemnění mysli a v našich veřejnoprávních médiích?
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Je přece před prezidentskými volbami, a tak je vhodné ukázat i vlídnější tvář. 21. května se konal už třetí kulatý stůl, v Černovcích, které kdysi patřily k Rakousku-Uhersku a mají význam i pro místní židovskou komunitu (z tohoto města je ostatně i premiér Jaceňuk). Takovýto projev mírumilovnosti nic nestojí a současně ukazuje i druhou tvář režimu, který údajně prosazuje evropské hodnoty.

Prezident Turčynov v den konání tohoto kulatého stolu prohlásil, že trestná výprava proti údajným teroristům a separatistům na  Jiho-Východě země pokračuje a tímto dnem vstupuje do svého závěrečného, rozhodujícího stadia. Měla by skončit úplným podřízením vzbouřených oblastí majdanské vládě. A tak jednání u tohoto „smírného“ kulatého stolu potvrdilo fakt, že brutalita vůči vlastním občanům nepřestává. 

Turčynov a Jaceňuk jsou jako Jekyll a Hyde. Pro Západ se tváří smířlivě a demokraticky, ve své zemi pokračují v násilí páchaném na obyvatelstvu. Mí ukrajinští přátelé mi říkají, že nemám tamější dění podceňovat. Mrtvých prý nejsou stovky, ale tisíce, a každý den přibývají další.

A česká média pomáhají fašistoidní sebrance ve vytváření demokratické fasády. Pokus Martina Komárka dostat ředitele veřejnoprávních médií před příslušný parlamentní výbor selhal, protože jak Peter Duhan za Český rozhlas, tak Petr Dvořák za Českou televizi odmítli do sněmovny přijít. Pánové nejen že nevyužili příležitosti obeznámit zákonodárce, jak objektivně jejich instituce informují o událostech na Ukrajině, ale propásli i možnost udělat své kvalitní práci bezplatnou reklamu.  

Tak to byla poučná lekce. Doufám, že si ji občané, platící koncesionářské poplatky, budou pamatovat, a nezapomenou na ni ani poslanci, až budou jednat o penězích pro rozhlas a televizi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloslav Ransdorf

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.